Γιατί ο Γιούνκερ έπιασε απ' το λαιμό τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών; - iefimerida.gr

Γιατί ο Γιούνκερ έπιασε απ' το λαιμό τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών;

Ισπανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια απίστευτη φωτογραφία από την εφημερίδα Guardian κάνει το γύρο του κόσμου καθώς δείχνει τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να πιάνει από το λαιμό τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Λουις ντε Γκιντο. Ποιός είναι όμως ο λόγος πίσω από αυτή την...ασυνήθιστη για τα διπλωματικά σαλόνια χειρονομία;

Βλέποντας κανείς το βίντεο που απαθανατίζει τη στιγμή μπορεί να συμπεράνει ότι η κίνηση αυτή του κ. Γιούνκερ έγινε ως αστείο-κάτι που δείχνει και η άμεση αντίδραση του Ισπανού υπουργού Οικονομικών. Ωστόσο, οι Βρυξέλλες πράγματι είναι έξω φρενών με την Μαδρίτη μετά την απόφαση του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι να προβεί σε μονομερή αναθεώρηση του στόχου για το έλλειμα στο 5,8% προκαλώντας την οργή των Βρυξελλών.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κάλεσαν την Ισπανία να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της στο 5,3% του ΑΕΠ το 2012, στόχος ο οποίος είναι υψηλότερος κατά 0,5% σε σχέση με τις προβλέψεις της κυβέρνηση Ραχόι και 0,9% σε σύγκριση με ό,τι αξίωναν οι Βρυξέλλες προηγουμένως (4,4%), όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε ερώτηση εάν «η Ισπανία εξελίσσεται σε νέα Ελλάδα», ο γερμανός υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν κατηγορηματικός: «Σίγουρα όχι», απάντησε λακωνικά, προσθέτοντας ότι η ισπανική κυβέρνηση έχει επιτύχει ήδη μεγάλη πρόοδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ