Αλαμπάμα: Εκτέλεσαν τον γηραιότερο θανατοποινίτη -Εναν 83χρονο βομβιστή [εικόνα] - iefimerida.gr

Αλαμπάμα: Εκτέλεσαν τον γηραιότερο θανατοποινίτη -Εναν 83χρονο βομβιστή [εικόνα]

Εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πολιτεία της Αλαμπάμα προχώρησε αργά χθες (τοπική ώρα) στην εκτέλεση ενός 83χρονου βομβιστή δολοφόνου, του γηραιότερου ανθρώπου που θανατώνεται στη σύγχρονη περίοδο της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ.

Ο Γουόλτερ Μούντι εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση σε σωφρονιστικό ίδρυμα στο Άτμορ χωρίς ο ίδιος να κάνει κάποια τελευταία δήλωση, σύμφωνα με αξιωματούχους της φυλακής. Ήταν η όγδοη εκτέλεση φέτος στις ΗΠΑ.

Ο Μούντι είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος που εκτελείται από το 1976, όταν επανήλθε σε ισχύ η θανατική ποινή από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Death Penalty Information Center. Μέχρι τώρα ο γηραιότερος εκτελεσθείς θανατοποινίτης ήταν ο Τζον Νίξον, ο οποίος ήταν 77 ετών όταν θανατώθηκε τον Δεκέμβριο του 2005 στο Μισισιπί.

Ο Μουντι εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση

Ο Μούντι καταδικάστηκε σε θάνατο για την αποστολή πακέτου-βόμβας το 1989 που σκότωσε τον 58χρονο δικαστή Ρόμπερτ Βανς και την αποστολή μίας ακόμα βόμβας που σκότωσε τον δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ρόμπερτ Ρόμπινσον στην Τζόρτζια.

Ο Μούντι, που πέρασε πάνω από 20 χρόνια στη φυλακή περιμένοντας την εκτέλεσή του, υποστήριζε ότι ήταν αθώος και η εκτέλεσή του καθυστέρησε καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξέταζε αίτηση της τελευταίας στιγμής για απονομή χάριτος, την οποία απέρριψε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ