Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Ο προστατευτισμός είναι ένα ιστορικό λάθος

Την αντίθεσή της στην αύξηση των εμπορικών δασμών και άλλων πρακτικών προστατευτισμού εξέφρασε η Ισπανία.

Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο Ρομάν Εσκολάνο, που προσφάτως ανέλαβε χρέη υπουργού Οικονομικών της Ισπανίας, δήλωσε ότι η χώρα του δεν είναι ευχαριστημένη με κάποιες αποφάσεις που αποσταθεροποιούν τον παγκόσμιο ελεύθερο εμπόριο.

«Ο προστατευτισμός είναι ένα ιστορικό λάθος», δήλωσε ο Εσκολάνο στο περιθώριο των εαρινών συναντήσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο Εσκολάνο δήλωσε επίσης ότι η ισπανική οικονομία αναπτύσσεται με ισχυρό ρυθμό περίπου 3% τα τέσσερα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελείωσαν τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

«Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι θα διατηρηθεί αυτή η δυναμική. Εχουμε δει μια διαφορετική πορεία ανάπτυξης. Αυτή τη φορά η ανάπτυξη βασίζεται σε εξαγωγές και σε ιδιωτικές επενδύσεις», δήλωσε ο υπουργός. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «η δουλειά δεν έχει τελειώσει».

Σημείωσε ότι η Ισπανία συνεχίζει να έχει πολύ υψηλό επίπεδο χρέους, δημόσιο και ιδιωτικό, και η ανεργία αποτελεί ακόμα βαρίδι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ