Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Ο προστατευτισμός είναι ένα ιστορικό λάθος - iefimerida.gr

Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Ο προστατευτισμός είναι ένα ιστορικό λάθος

Αντίθετος με τον προστατευτισμό στο εμπόριο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίθεσή της στην αύξηση των εμπορικών δασμών και άλλων πρακτικών προστατευτισμού εξέφρασε η Ισπανία.

Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο Ρομάν Εσκολάνο, που προσφάτως ανέλαβε χρέη υπουργού Οικονομικών της Ισπανίας, δήλωσε ότι η χώρα του δεν είναι ευχαριστημένη με κάποιες αποφάσεις που αποσταθεροποιούν τον παγκόσμιο ελεύθερο εμπόριο.

«Ο προστατευτισμός είναι ένα ιστορικό λάθος», δήλωσε ο Εσκολάνο στο περιθώριο των εαρινών συναντήσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο Εσκολάνο δήλωσε επίσης ότι η ισπανική οικονομία αναπτύσσεται με ισχυρό ρυθμό περίπου 3% τα τέσσερα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελείωσαν τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

«Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι θα διατηρηθεί αυτή η δυναμική. Εχουμε δει μια διαφορετική πορεία ανάπτυξης. Αυτή τη φορά η ανάπτυξη βασίζεται σε εξαγωγές και σε ιδιωτικές επενδύσεις», δήλωσε ο υπουργός. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «η δουλειά δεν έχει τελειώσει».

Σημείωσε ότι η Ισπανία συνεχίζει να έχει πολύ υψηλό επίπεδο χρέους, δημόσιο και ιδιωτικό, και η ανεργία αποτελεί ακόμα βαρίδι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ