Ο Άκης στη Βουλή: "Με αυτή τη διαδικασία γίνεται συγκάλυψη όχι αποκάλυψη" - iefimerida.gr

Ο Άκης στη Βουλή: "Με αυτή τη διαδικασία γίνεται συγκάλυψη όχι αποκάλυψη"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χαμογελαστός, αν και με άγχος κατέφτασε πριν από λίγο στη Βουλή ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Χαιρέτησε τους δημοσιογράφους, αστειεύτηκε με κάποιους βουλευτές και ανέβηκε στον πρώτο όροφο, κατευθυνόμενος στο γραφείο του γραμματέα της Βουλής. Ενημερώθηκε για τα όσα είπαν οι εισηγητές για την υπόθεση των υποβρυχίων και έκανε κάποιες τελικές προσθήκες στην ομιλία του. Εκεί τον συναντήσαμε να μας πει δυο κουβέντες από το στίγμα και τις απαντήσεις που θα δώσει για τις κατηγορίες που του απευθύνονται.

«Κατ' αρχήν ήρθα να μιλήσω γιατί στην πολιτική πρέπει να σέβεσαι τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Δεν θα είμαι αντιμέτωπος με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ήρθα να διατυπώσω της θέσεις και τις απόψεις μου» μας είπε ο πρώην πανίσχυρος υπουργός. «Εγώ θα πω όλη την αλήθεια και θα την ακούσουν» λέει. Όταν η συζήτηση πήγε στη διαδικασία ήταν φωτιά και λάβρα: « Με αυτή τη διαδικασία γίνεται συγκάλυψη όχι αποκάλυψη. Δεν καταλαβαίνω γιατί έσπασε η υπόθεση, η οποία είναι ενιαία, σε ένα κομμάτι. Το βασικό είναι πως λήφθηκαν οι αποφάσεις και πως εξελίχθηκε η υπόθεση» λέει και εξηγεί: Άλλο η απόφαση του ΚΥΣΕΑ και άλλο η υλοποίηση του προγράμματος. Είναι δυνατόν να έχουν «πιάσει» όλο το ΚΥΣΕΑ; Οι αποφάσεις που ελήφθησαν το 1997-1998 ήταν το αρχικό σκέλος. Μετά, αφού μπήκαν οι υπογραφές, κατά την υλοποίηση δηλαδή, ανέλαβαν δράση οι έμποροι συμφερόντων και έψαχναν να βρουν που να δώσουν μίζες για να πάρουν κομμάτι από την πίτα. Εγώ έφυγα το 2001 μετά το χειρίστηκαν άλλοι» υποστηρίζει. Ο κ. Τσοχατζόπουλος θεωρεί επίσης ως κομβικό σημείο την πρόθεση της τότε κυβέρνησης και του ιδίου, να κατασκευάζονται τα σκάφη στην Ελλάδα και στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. «Αυτό θέλαμε να κάνουμε, γι' αυτό κάναμε τις προγραμματικές συμβάσεις, για να έχουν δουλειά τα ελληνικά ναυπηγεία και οι χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτά». Υποστηρίζει ακόμη ότι «όλη η ιστορία που με εμπλέκει στηρίζεται σε δύο καταθέσεις κατηγορουμένων από τη γερμανική Δικαιοσύνη». Όσο για τις κατηγορίες περί χρηματισμού του ιδίου, τονίζει: «Δε με αγγίζουν οι κατηγορίες δεν αποδεικνύονται, δεν έχω σχέση με μίζες. Να μου πουν γιατί με έχουν βάλει στο στόχαστρο. Είναι μια καλοστημένη επιχείρηση εξαπάτησης της κοινής γνώμης με θύμα εμένα» υποστηρίζει. Όσο για τους λογαριασμούς του, απαντά: «Εγώ ο ίδιος έχω στείλει εδώ και μήνες όλα τα στοιχεία του πόθεν έσχες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τραπεζικούς λογαριασμούς από το 1981 που μπήκα στην πολιτική».

Λίγα μέτρα πιο πέρα, είναι η αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου. Εκείνη την ώρα που συνομιλούσαμε, η συνεδρίαση τελείωσε και οι υπουργοί έβγαιναν ένας-ένας. Κάποιοι (η Φώφη Γεννηματά, ο Δημήτρης Ρέππας) κοντοστέκονταν και έριχναν μια ματιά διακρίνοντας από μακριά τον Άκη. Για να πλησιάσει κάποιος φυσικά, ούτε κουβέντα. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, κουνάει λυπημένα το κεφάλι του και επιστρέφει στην αίθουσα του γ.γ. της Βουλής. Σε λίγο θα είναι στο βήμα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ