Σεντένο: Δεν υπάρχουν συζητήσεις παράτασης του ελληνικού προγράμματος - iefimerida.gr

Σεντένο: Δεν υπάρχουν συζητήσεις παράτασης του ελληνικού προγράμματος

Φωτογραφία: Τwitter @Mario Centeno
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πάγο» στα σενάρια παράτασης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης βάζει ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Οπως δήλωσε, μιλώντας στο Atlantic Council σύμφωνα με το Reuters, δεν υπάρχουν συζητήσεις παράτασης του ελληνικού προγράμματος. Πρόσθεσε, δε, πως οι ελληνικές αρχές εστιάζουν στην έξοδο από αυτό.

Παράλληλα τόνισε πως οι ελληνικές αρχές πρέπει να παραμείνουν επικεντρωμένες στην ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο. Όπως, όμως, είπε υπάρχει ακόμα εκκρεμής απόφαση για το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους και το πλαίσιο της εποπτείας για την εποχή που θα ακολουθήσει την λήξη του προγράμματος.

Επιπλέον, ο Μάριο Σεντένο είπε πως η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε πορεία εξόδου από το μνημόνιο, επισημαίνοντας την «εντυπωσιακή ικανότητα» που επέδειξε η κυβέρνηση στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής. Στο σημείο αυτό μάλιστα εστίασε στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει περάσει σε πρωτογενή πλεονάσματα και έχει επιστρέψει στον δρόμο της ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στην έδρα του Ταμείου.

Και ο Πιέρ Μοσκοβισί διέψευσε τα σενάρια, όπως μεταδίδει το AFP, λέγοντας πως δεν συζητείται παράταση του προγράμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάριο Σεντένο Ελληνικό πρόγραμμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ