Πωλούν αντί 3 ευρώ χαρτονομίσματα των... 0 ευρώ για τον εορτασμό των 200ών γενεθλίων του Μαρξ! [εικόνες] - iefimerida.gr

Πωλούν αντί 3 ευρώ χαρτονομίσματα των... 0 ευρώ για τον εορτασμό των 200ών γενεθλίων του Μαρξ! [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο αποφάσισε η γενέτειρα του Καρλ Μαρξ να γιορτάσει τα 200α γενέθλια του φιλοσόφου. Πωλά χαρτονομίσματα των 0 ευρώ έναντι 3 ευρώ.

Η πόλη Τρίερ, στα νοτιοδυτικά της Γερμανίας, ξεκίνησε να πουλά ένα ευρύ φάσμα αναμνηστικών για τον εορτασμό της επετείου, αλλά η ξεκάθαρα καπιταλιστική κίνηση να πουλήσει χαρτονομίσματα με το πρόσωπο του Μαρξ ήταν αυτή που έχει τραβήξει την μεγαλύτερη προσοχή.

The 0€ Karl Marx 200 years in Trier
This amazing collector commemorative banknote with most security features can be directly ordered online from #Trier the hometown of Karl Marx here https://t.co/LzR1NSGOWO#ZeroEuro #KarlMarx #Banknote #Germany #Unique #NullEuro #Geldschein pic.twitter.com/6QNgJMkayp

Το χαρτονόμισμα, είναι διαθέσιμο από το τουριστικό γραφείο της Τριέρ και σε σημεία σε όλη την πόλη και μοιάζουν με αληθινά χαρτονομίσματα, αλλά δεν είναι νόμιμα. Το κόστος αγοράς τους ανέρχεται στα 3 ευρώ το ένα.

Ο Νορμπέρ Κέτλερ, διευθύνων σύμβουλος του τουριστικού γραφείου της Τριέρ δήλωσε στο Reuters: «Το σουβενίρ θέλει να τονίσει την κριτική του Μαρξ για τον καπιταλισμό και φυσικά το χαρτονόμισμα των 0 ευρώ ταιριάζει απόλυτα με τον Μαρξ ως μοτίβο».

Μέχρι στιγμής, το τουριστικό γραφείο της πόλης έχει πουλήσει πάνω από 5.000 τραπεζογραμμάτια και σχεδιάζει να εκτυπώσει άλλα 20.000.

Ο Καρλ Μαρξ που είναι διάσημος για τα έργα του «Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο» και το «Das Kapital», που περιγράφει τη φιλοσοφία του για τον κομμουνισμό, γεννήθηκε στο Τριέρ το 1818.

Παράλληλα με το ψεύτικο ευρώ, η πόλη γιορτάζει τη ζωή του Μαρξ με μια σειρά άλλων σουβενίρ, όπως πάπιες από καουτσούκ με την διάσημη γενειάδα του ενώ άλλαξε και το ανθρωπάκι σε κάποια από τα φανάρια, με τη φιγούρα του Μαρξ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ