fbpx Μοσχάρι με σουσάμι, κινέζικο | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Μοσχάρι με σουσάμι, κινέζικο

Μοσχάρι με σουσάμι, κινέζικο
23|04|2018 | 11:12

Είναι κυριολεκτικά η βασική συνταγή. Ακόμη και αρχάριοι στην ασιατική κουζίνα θα τα καταφέρουν. Μοναδικό πιάτο!

Υλικά

  • 1/2 φλυτζάνι σάλτσα σόγιας, κλασική
  • 1/3 φλυτζανιού ζάχαρη ξανθή
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλιά σούπας φρέσκο τζίτζερ, τριμμένο
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά σούπας σουσάμι
  • 600 γραμμάρια κρέας μοσχάρι

Μοσχάρι με σουσάμι, κινέζικο | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολάκι βάλτε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και 1/2 φλυτζάνι νερό, ανακατέψτε ώσπου η ζάχαρη να διαλυθεί
  • Προσθέστε στο μπολάκι τα σκόρδα ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο (κανονικά οι ασιάτες βάζουν σουσαμέλαιο) και το τζίτζερ -Ανακατέψτε, βάλτε το στην άκρη
  • Κόψτε σε λεπτές και πλάγιες λωρίδες το κρέας

Μοσχάρι με σουσάμι, κινέζικο | iefimerida.gr 1

  • Κόψτε τα τρία από τα 6 φρέσκα κρεμμυδάκια και βάλτε κρέας και κρεμμυδάκια σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα

Μοσχάρι με σουσάμι, κινέζικο | iefimerida.gr 2

  • Ρίξτε και το μείγμα σόγιας, κλείστε το τηγάνι ή την κατσαρόλα, αφήστε να βράσει για 1 ως 2 ώρες, ανάλογα με την ποιότητα του κρέατος που επιλέξατε

Μοσχάρι με σουσάμι, κινέζικο | iefimerida.gr 3

  • Αν έχει μείνει πολύ σάλτσα στο τηγάνι, ανεβάστε λίγο τη φωτιά, για 10 λεπτά ακόμη

Μοσχάρι με σουσάμι, κινέζικο | iefimerida.gr 4

  • Κλείστε τη φωτιά και ρίξτε το σουσάμι πάνω στο κρέας
  • Σερβίρετε με αρωματικό λευκό ρύζι και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια

Μοσχάρι με σουσάμι, κινέζικο | iefimerida.gr 5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ