Σε θέση μάχης η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ -48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για την πώληση των μονάδων - iefimerida.gr

Σε θέση μάχης η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ -48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για την πώληση των μονάδων

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες προχωρά από τη Δευτέρα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αντιδρώντας στην πώληση λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε συνεδρίαση τους στις αρχές της εβδομάδας είχαν αποφασίσει ότι με την κατάθεση του νομοσχεδίου θα αρχίσουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, κάνοντας λόγο για «εθνικό έγκλημα» και για «ξεπούλημα» της ΔΕΗ.

Οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινούν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα (23 Απριλίου) ξεκινούν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ, σύμφωνα με το εξώδικο που εστάλη σήμερα προς την διοίκηση της επιχείρησης.

Οι κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ ξεκινούν από αύριο Παρασκευή με 3ωρη στάση εργασίας από τις 7 ως τις 10 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης (Χαλκοκονδύλη).

Σημειώνεται πως το σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπει την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης (3 και 4) και Φλώρινας. Με βάση το σχέδιο νόμου οι νέες εταιρείες δεν μπορούν να προβούν σε απολύσεις εργατικού δυναμικού που προέρχεται από τη Δ.Ε.Η. εξαιτίας των αποσχίσεων για χρονική περίοδο έξι ετών από την ολοκλήρωση τους.

Για το προσωπικό της Δ.Ε.Η. που απασχολείται σε υπηρεσιακές μονάδες που τίθενται εκτός λειτουργίας καθώς και το προσωπικό των υπηρεσιακών μονάδων στην Μεγαλόπολη και στην Μελίτη Φλώρινας το οποίο δεν εισφέρεται κατά την ημερομηνία απόσχισης στις νέες εταιρείες προβλέπονται οι εξής δυνατότητες

  • μετάθεση για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών άλλων μονάδων της ΔΕΗ
  • μετακίνηση σε αλλες θυγατρικές εταιρείες της Δ.Ε.Η.
  • ενταξη σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με ανοιχτή επιστολή της προς τους βουλευτές κάνει λόγο για εθνικό έγκλημα και επισημαίνει ότι η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης και της Μελίτης με τα αντίστοιχα ορυχεία, δεν επιβάλλεται από καμία οδηγία και απόφαση της Ε.Ε..

Επιπλέον, τονίζει ότι η επιχείρηση οδηγείται σε μη βιωσιμότητα και η αρνητική επίπτωση στην ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια για την χώρα καθώς και στην εθνική οικονομία και στην κοινωνία θα είναι τεράστια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Απεργίες ΔΕΗ λιγνίτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ