Ζουράρις: Απαράδεκτη η απόφαση κατά του ΠΑΟΚ, έπρεπε να τιμωρηθεί η ΑΕΚ -Ο αθλητικός νόμος δεν προβλέπει την τιμωρία Σαββίδη - iefimerida.gr

Ζουράρις: Απαράδεκτη η απόφαση κατά του ΠΑΟΚ, έπρεπε να τιμωρηθεί η ΑΕΚ -Ο αθλητικός νόμος δεν προβλέπει την τιμωρία Σαββίδη

Ο Κώστας Ζουράρις (Φωτογραφία: EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Κώστας Ζουράρις την πρωτόδικη απόφαση κατά του ΠΑΟΚ και υποστήριξε μάλιστα ότι θα έπρεπε να έχει τιμωρηθεί η ΑΕΚ, όπως και ότι ο αθλητικός νόμος δεν προβλέπει την τιμωρία του Ιβάν Σαββίδη, καθώς οπλοφορούσε νόμιμα.

«Η πρωτόδικη απόφαση είναι απαράδεκτη και γεμάτη νομικά ελαττώματα. Ως παλιός νομικός το λέω», δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας στον Metropolis 95,5.

Σε ό,τι αφορά τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας οπλοφορώντας, υποστήριξε ότι ο αθλητικός νόμος δεν προβλέπει την τιμωρία του επιχειρηματία.

«Η οπλοφορία του Σαββίδη ήταν νόμιμη. Αν ο νόμος έλεγε πως η απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο ισχύει και για τον έχοντα νόμιμη άδεια, τότε ναι. Έπρεπε ο αθλητικός νόμος να το γράφει ρητώς, δεν το γράφει, όμως. Είναι απαράδεκτο να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ για κάτι που δεν προκύπτει από τον νόμο. Πρέπει να αναγνωριστεί η ευθύνη της ΑΕΚ που έφυγε από το γήπεδο και δεν ξαναμπήκε ποτέ. Η τουλάχιστον να αναγνωριστεί το 1-0 και να συνεχιστεί το παιχνίδι για επτά λεπτά. Κυρίως, όμως, έπρεπε να τιμωρηθεί η ΑΕΚ», πρόσθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Ζουράρις αναφέρθηκε και για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του. «Έγινε το 1998 και μου ζητήθηκε από τον αρχηγό της αστυνομίας να βγάλω άδεια οπλοφορίας. Δεν ήμουν διατεθειμένος να αλλάξω τρόπο ζωής και δεν το πήρα. Πάνω στη συζήτηση, όμως, θυμάμαι ότι μιλούσαμε για τον δημόσιο χώρο και του πού φέρει κάποιος το όπλο. Μου είχε πει ο αρχηγός της αστυνομίας ότι μου τη δίνουν κυρίως για δημόσιο χώρο, διότι εκεί είναι το επικίνδυνο», δήλωσε σχετικά.

Τέλος, χαρακτήρισε «αίσχος» τον ορισμό του ΟΑΚΑ για τον τελικό του Κυπέλλου. «Δεν μπορεί να πριμοδοτείται μια αθηναϊκή ομάδα συνέχεια. Όταν υπάρχει μια μη αθηναϊκή ομάδα, ο τελικός πρέπει να γίνεται σε μια ουδέτερη πόλη. Όχι διότι φοβόμαστε το ΟΑΚΑ, αλλά διότι είναι απαράδεκτη η πριμοδότηση μιας αθηναϊκής ομάδας. Όπως έγινε πέρσι στον Βόλο, ας γίνει φέτος στη Λάρισα ή τα Τρίκαλα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κώστας Ζουράρις ΠΑΟΚ αεκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ