fbpx Κοτόπουλο με κριθαράκι, σαλάτα | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Κοτόπουλο με κριθαράκι, σαλάτα

Κοτόπουλο με κριθαράκι, σαλάτα
18|04|2018 | 13:56

Ενόψει καλοκαιριού σας προτείνω κάποια ελαφριά πιάτα, νόστιμα και απόλυτα υγιεινά.

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλο βιολογικό
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλυτζάνι χοντρό κριθαράκι
  • 1 φλυτζάνι ντοματίνια
  • Φύλλα πράσινης σαλάτας

Για το ντρέσινγκ πέστο:

  • Φύλλα βασιλικού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλυτζάνι κουκουνάρι
  • 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Κοτόπουλο με κριθαράκι, σαλάτα | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Βράστε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό, al dente
  • Φτιάξτε το πέστο: σε μουλινέτα βάλτε τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού
  • Χτυπήστε για λίγο να λιώσουν
  • Προσθέστε το ελαιόλαδο σιγά σιγά, το αλάτι και το πιπέρι -Χτυπήστε λίγο ακόμη
  • Ετοιμο το πέστο
  • Για το κοτόπουλο: Βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι βαθύ και ψήστε καλά τα στήθη κοτόπουλου -Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Οταν όλα κρυώσουν, βάλτε τα μαζί σε μπολ, ρίξτε το πέστο και τα ντοματίνια κομμένα στα δύο, ανακατέψτε απαλά
  • Σερβίρετε σε πιάτο με φύλλα σαλάτας

Κοτόπουλο με κριθαράκι, σαλάτα | iefimerida.gr 1

ΣΧΟΛΙΑ