33 εισαγγελείς ερευνούν τα γραφεία της Porsche στη Γερμανία για το dieselgate - iefimerida.gr

33 εισαγγελείς ερευνούν τα γραφεία της Porsche στη Γερμανία για το dieselgate

Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έφοδο σε γραφεία της Porsche, θυγατρικής της VW, στη Γερμανία έκαναν 33 εισαγγελείς και 160 αστυνομικοί λόγω υποψιών για απάτη αναφορικά με το dieselgate.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Στουτγάρδης ερευνώνται εγκαταστάσεις σε δέκα κτίρια της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βάδη Βυρτεμβέργη και τη Βαυαρία. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται τρία άτομα, μεταξύ των οποίων ένα μέλος του ΔΣ της Porsche, ένα πρώην στέλεχός της κι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του management.

Έτσι,μετά τη Volkswagen και την Αudi, τώρα και η Porsche μπαίνει στο μικροσκόπιο των ερευνών για το σκάνδαλο με τη χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων στα οχήματα με κινητήρες ντίζελ, ενώ έρευνες έχουν γίνει και στη BMW και στην Daimler.

Η Porsche επιμένει ότι είχε προμηθευτεί τους επίμαχους κινητήρες, που είχαν υποστεί τροποποιήσεις για να παρουσιάζουν μειωμένες εκπομπές ρύπων, από την Audi, αλλά η εισαγγελία αμφιβάλλει.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ