Συνέλαβαν στέλεχος της παγκόσμιας ομοσπονδίας υγρού στίβου -Για μαφιόζικη δολοφονία μεγιστάνα το 1998 - iefimerida.gr

Συνέλαβαν στέλεχος της παγκόσμιας ομοσπονδίας υγρού στίβου -Για μαφιόζικη δολοφονία μεγιστάνα το 1998

Ο Τάμας Γκιάρφας (αριστερά) συνελήφθη από την αστυνομία (Φωτογραφία: AP/ Zoltan Balogh)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εκτέλεση του Γιάνος Φένιο, μεγιστάνα των ΜΜΕ, που τον «γάζωσαν» μέσα στο αυτοκίνητό του με ημιαυτόματο όπλο το 1998, είχε σοκάρει την Ουγγαρία και παραμένει άλυτη υπόθεση. Τώρα, δύο δεκαετίες αργότερα, υπάρχουν εξελίξεις.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Τάμας Γκιάρφας, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής στην παγκόσμια ομοσπονδία υγρού στίβου, ως ύποπτο ότι έδωσε εντολή για τη δολοφονία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Ο Φένιο είχε δολοφονηθεί στις 11 Φεβρουαρίου 1998, ενώ το αυτοκίνητό του ήταν σταματημένο σε φανάρι. Του ανήκαν εφημερίδες, περιοδικά και ένα τηλεοπτικό δίκτυο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε στον 69χρονο Τάμας Γκι. που μαζί με τον 50χρονο Τάμας Π. θεωρείται ότι υποκίνησαν τη δολοφονία. Σύμφωνα με τον ΜΤΙ, οι δύο συλληφθέντες είναι ο Γκιάρφας και ο Τάμας Πόρτικ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης για άλλο έγκλημα.

Η ουγγρική δικαιοσύνη καταδίκασε τον περασμένο Μάιο τον Σλοβάκο Γιόζεφ Ρόχακ σε ισόβια, για τη δολοφονία του Φένιο, αλλά ποτέ δεν έγινε γνωστό ποιος διέταξε την εκτέλεση του μεγιστάνα.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δολοφονία μεγιστάνας Τάμας Γκιάρφας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ