Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν διαδήλωση με πλακάτ στο Ευρωκοινοβούλιο, για τους 2 στρατιωτικούς [εικόνα] - iefimerida.gr

Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν διαδήλωση με πλακάτ στο Ευρωκοινοβούλιο, για τους 2 στρατιωτικούς [εικόνα]

Φωτογραφία: Twitter/SYRIZA EP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο πριν την σημερινή έναρξη της απογευματινής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Συνόδου στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, Έλληνες ευρωβουλευτές συγκεντρώθηκαν εντός της αίθουσας κρατώντας φωτογραφίες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Οι ευρωβουλευτές διαμαρτύρονται για την κράτησή τους από τις τουρκικές αρχές άνευ βάσιμων κατηγοριών, όπως λένε.

Η στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα έχει τοποθετηθεί από πλευράς των ευρωβουλευτών σε ευρωπαϊκή κλίμακα καθώς θίγει το θέμα των παραβάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Φωτογραφία: Twitter/SYRIZA

Έχουν κατατεθεί προτάσεις ψηφίσματος οι οποίες θα συζητηθούν σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια και θα τεθούν σε ψηφοφορία την Πέμπτη 19/4. Το γενικότερο κλίμα δείχνει ότι το σύνολο της ευρωβουλευτικής κοινότητας στηρίζει την Ελλάδα και καταγγέλλει τη στάση της Τουρκίας.

Εν τω μεταξύ σε ανάρτησή του στο twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τα εξής: «Δράση της Ευρωομάδας της Αριστεράς, λίγες ώρες πριν την συζήτηση στην Oλομέλεια του ΕΚ: Το κοινό ψήφισμα που θα εγκριθεί την Πέμπτη ζητά την άμεση απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Κόλαφος για τις τουρκικές αρχές!».

Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν διαδήλωση με πλακάτ στο Ευρωκοινοβούλιο, για τους 2 στρατιωτικούς [εικόνα] | iefimerida.gr 1
Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν διαδήλωση με πλακάτ στο Ευρωκοινοβούλιο, για τους 2 στρατιωτικούς [εικόνα] | iefimerida.gr 2

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ