ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Καταργείται το παράβολο για τις βεβαιώσεις επαγγελματικής κατάρτισης των αποφοίτων ΙΕΚ

Τη σχετική απόφαση, που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας, Φωτογραφία: eurokinissi
Τη σχετική απόφαση, που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας, Φωτογραφία: eurokinissi

Στην κατάργηση παραβόλων και την ηλεκτρονική χορήγηση βεβαιώσεων πιστοποίησης θα προχωρήσει ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Με σχετική απόφαση, που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, μετά από σχετική πρόταση του ΔΣ του Οργανισμού, καταργούνται τα παράβολα (των 10 ευρώ) που κατέβαλαν οι δικαιούχοι απόφοιτοι ΙΕΚ προκειμένου λάβουν τη «Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης», μετά την έκδοση από τον Οργανισμό των αποτελεσμάτων από τις σχετικές εξετάσεις πιστοποίησης, καθώς επίσης και προκειμένου λάβουν αντίγραφο «Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας και κατάρτισης επιπέδου 5», σε περίπτωση απώλειας του πρωτότυπου διπλώματος.
 
Παράλληλα, η «Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης» αποφοίτων ΙΕΚ θα χορηγείται πλέον ηλεκτρονικά.

Οι παραπάνω ενέργειες αποφασίστηκαν με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την αποφυγή οικονομικού κόστους για τους πολίτες και εντάσσονται στο πλαίσιο εξορθολογισμού της οικονομικής διαχείρισης και βελτίωσης των υπηρεσιών του Οργανισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.