Η συγκινητική ιστορία αγάπης του Τζορτζ και της Μπάρμπαρα Μπους -73 χρόνια γάμου, ένας τρελός έρωτας [εικόνες] - iefimerida.gr

Η συγκινητική ιστορία αγάπης του Τζορτζ και της Μπάρμπαρα Μπους -73 χρόνια γάμου, ένας τρελός έρωτας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Κυριακή, έγινε γνωστή η είδηση πως η κατάσταση της υγείας της πρώην Πρώτης Κυρίας Μπάρμπαρα Μπους έχει επιδεινωθεί και πως πλέον θα λαμβάνει μόνο «παρηγορητική θεραπεία» στο σπίτι της.

Η συγκινητική ιστορία αγάπης του Τζορτζ και της Μπάρμπαρα Μπους -73 χρόνια γάμου, ένας τρελός έρωτας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η 92χρονη Μπάρμπαρα πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και καρδιοπάθεια και έχει νοσηλευτεί πολλές φορές το τελευταίο χρόνο.

Η Μπους πέρασε τέσσερα χρόνια στο Λευκό Οίκο στο πλάι του συζύγου της, Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο και είναι παντρεμένη μαζί του 73 χρόνια.

Η συγκινητική ιστορία αγάπης του Τζορτζ και της Μπάρμπαρα Μπους -73 χρόνια γάμου, ένας τρελός έρωτας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ας δούμε όμως καλύτερα, την ιστορία αγάπης στον μακροβιότερο γάμο της αμερικανικής προεδρικής ιστορίας:

Η Μπάρμπαρα Πιρς και ο Τζορτζ Μπους γνωρίστηκαν σε ένα χορό στις διακοπές των Χριστουγέννων το 1942. Ήταν 17 ετών κι αυτός 18 και όπως έχει πει στο παρελθόν, ήταν ο πρώτος άνδρας που φίλησε.

Η συγκινητική ιστορία αγάπης του Τζορτζ και της Μπάρμπαρα Μπους -73 χρόνια γάμου, ένας τρελός έρωτας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Μετά από σχέση ενάμιση έτους, αρραβωνιάστηκαν και σχεδίαζαν να παντρευτούν πριν ο Τζορτζ φύγει για να υπηρετήσει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού. Έδωσε το όνομά της σε τρία αεροπλάνα του Ναυτικού και έστελναν ο ένας στον άλλο ερωτικές επιστολές όσο ήταν μακριά.

Στις 6 Ιανουαρίου 1945, το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Πρώτη Πρεσβυτεριανή Εκκλησία στο Rye της Νέας Υόρκης, ενώ ο Τζορτζ ήταν σε άδεια από τον πόλεμο. Ήταν 20 και 19 ετών.

Η συγκινητική ιστορία αγάπης του Τζορτζ και της Μπάρμπαρα Μπους -73 χρόνια γάμου, ένας τρελός έρωτας [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Κατά τον πρώτο χρόνο του γάμου τους, μετακόμισαν στο Μίσιγκαν, το Μέριλαντ και την Βιρτζίνια λόγω των αποστολών της ναυτικής βάσης του Τζορτζ Μπους. «Μου δίνεις τόση χαρά όσο λίγοι άνδρες μπορούν να γνωρίσουν» της είχε γράψει κάποτε σε μια επιστολή.

Στα επόμενα 13 χρόνια, το ζευγάρι απέκτησε 6 παιδιά: τον Τζορτζ, την Ρόμπιν, τον Τζεμπ, τον Νιλ, τον Μάρβιν και την Ντόροθι. Η Ρόμπιν πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία 3 ετών.

Η συγκινητική ιστορία αγάπης του Τζορτζ και της Μπάρμπαρα Μπους -73 χρόνια γάμου, ένας τρελός έρωτας [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Μετά το τέλος του πολέμου, ο Τζορτζ και η Μπάρμπαρα μετακόμισαν με την οικογένειά τους στο Τέξας, όπου ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις πετρελαίου.

Ο Τζορτζ εξελέγη μέλος του Κογκρέσου από το Τέξας το 1966, και η Μπάρμπαρα φρόντιζε τα παιδιά κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του. Μερικές φορές συμμετείχε και η ίδια και ήταν πάντα δίπλα του σε όλη την πολιτική του σταδιοδρομία.

Η συγκινητική ιστορία αγάπης του Τζορτζ και της Μπάρμπαρα Μπους -73 χρόνια γάμου, ένας τρελός έρωτας [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Όταν ο πρώην πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον τον διόρισε ως πρόεδρο του RNC κατά τη διάρκεια του Watergate, η Μπάρμπαρα παρότρυνε τον άνδρα της να μην αναλάβει τη θέση λόγω του πολιτικού κλίματος στην Ουάσινγκτον. Εντούτοις, αυτός δέχτηκε την προσφορά.

Ο Τζορτζ Μπους αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 1980, αλλά τελικά έχασε από τον Ρόναλντ Ρίγκαν. Τότε αποφάσισε να μπει υποψήφιος για την θέση του αντιπροέδρου και βοήθησε τους ρεπουμπλικάνους να πάρουν πίσω τον Λευκό Οίκο.

Η συγκινητική ιστορία αγάπης του Τζορτζ και της Μπάρμπαρα Μπους -73 χρόνια γάμου, ένας τρελός έρωτας [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Όταν κατέβηκε και πάλι υποψήφιος για την προεδρία το 1988, η Μπάρμπαρα ήταν και πάλι στο πλευρό. Ο Τζορτζ Μπους έγινε ο 41ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά το τέλος της θητείας του, το 1993, οι δυο τους βοήθησαν στις εκστρατείες των παιδιών τους για τα δημόσια αξιώματα. Το αποτέλεσμα ήταν ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος να γίνει αρχικά κυβερνήτης του Τέξας και ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Τζεμπ που υπηρέτησε ως κυβερνήτης της Φλόριντα και υποψήφιος για την προεδρία.

Η συγκινητική ιστορία αγάπης του Τζορτζ και της Μπάρμπαρα Μπους -73 χρόνια γάμου, ένας τρελός έρωτας [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Η Μπάρμπαρα έχει περιγράψει την ίδια και τον σύζυγό της ως «τους δύο πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο» και πως «όταν όλη η σκόνη κατακαθίσει και όλα τα πλήθη έχουν φύγει, αυτό που έχει σημασία είναι η πίστη, η οικογένεια και οι φίλοι. Είμαστε υπερβολικά ευλογημένοι και το ξέρουμε αυτό».

Ο Τζορτζ έχει εξομολογηθεί πως η Μπάρμπαρα ήταν εξαιρετική μητέρα και πως έκανε τα πάντα για την ανατροφή των παιδιών τους. Την έχει περιγράψει ως «το στήριγμα, ως τον γονιό που ήταν πάντα εκεί για να βοηθήσει στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και των έκτακτων περιστατικών της εφηβικής ζωής».

Η συγκινητική ιστορία αγάπης του Τζορτζ και της Μπάρμπαρα Μπους -73 χρόνια γάμου, ένας τρελός έρωτας [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Φυσικά, όπως όλα τα ζευγάρια, έχουν περάσει αρκετές δυσκολίες. Όταν κυκλοφόρησαν οι ισχυρισμοί τον Οκτώβριο του 2017, πως ο Τζορτζ άγγιξε ανάρμοστα κάποιες γυναίκες, το γραφείο τους δημοσίευσε μια δήλωση στην οποία ανέφερε πως «άγγιξε τα οπίσθια των γυναικών με καλό τρόπο» και ζήτησε συγνώμη από «οποιονδήποτε προσέβαλε».

Η συγκινητική ιστορία αγάπης του Τζορτζ και της Μπάρμπαρα Μπους -73 χρόνια γάμου, ένας τρελός έρωτας [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Επίσης, όταν η κόρη τους Ρόμπιν είχε καρκίνο, ο Τζορτζ ήταν πολύ αναστατωμένος για να τη επισκεφθεί. Η Μπάρμπαρα αρνήθηκε να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να κλάψει μπροστά της και έμεινε στο πλευρό της στο νοσοκομείο. Ο Τζορτζ, σύμφωνα με δημοσιεύματα «θαύμαζε» τη δύναμη της συζύγου του.

Η συγκινητική ιστορία αγάπης του Τζορτζ και της Μπάρμπαρα Μπους -73 χρόνια γάμου, ένας τρελός έρωτας [εικόνες] | iefimerida.gr 10

Ο ίδιος ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος έχει περιγράψει την αγάπη τους ως ένα «μυθιστόρημα». Κάθε βράδυ την ώρα που οι δυο τους πάνε για ύπνο, ο Τζορτζ ακόμη και σήμερα της λέει «Σ’ αγαπώ Μπάρμπι».

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Μπάρμπαρα είπε ότι το να έχει έναν καλό σύζυγο είναι το κλειδί για τη μακροζωία. «Ο Τζορτζ Μπους μου έδωσε τον κόσμο. Είναι ο καλύτερος – με σκέφτεται και με αγαπά» είπε. «Είμαι μεγάλη σε ηλικία αλλά ακόμη ερωτευμένη με τον άνδρα τον οποίο παντρεύτηκα πριν από 72 χρόνια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ