ΟΗΕ: Πιθανές διερευνητικές επαφές για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό - iefimerida.gr

ΟΗΕ: Πιθανές διερευνητικές επαφές για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό

Νίκος Αναστασιάδης-Αντόνιο Γκουτέρες-Μουσταφά Ακιντζί/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βοηθός γγ του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, είναι πιθανόν να αναλάβει να διεξάγει διερευνητικές επαφές με τους δύο ηγέτες (Αναστασιάδη-Ακιντζί) -εφόσον αυτοί το αποφασίσουν- και άλλους εμπλεκόμενους για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε για την χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι στο παρόν στάδιο τίποτε δεν μπορεί να είναι, όπως ήταν στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο κ. Ακιντζί υποστήριξε πως δεν έχει αλλάξει η συμπεριφορά της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Για το ενδεχόμενο άφιξης στην Κύπρο απεσταλμένου του γγ του ΟΗΕ προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις δυνατότητες επανάληψης των διαπραγματεύσεων, ο κ. Ακιντζί είπε ότι «δεν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφόρηση, ούτε κάτι το σίγουρο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ