Οι επόμενες κινήσεις Βενιζέλου με το βλέμμα σε Κατσέλη-Παπουτσή - iefimerida.gr

Οι επόμενες κινήσεις Βενιζέλου με το βλέμμα σε Κατσέλη-Παπουτσή

Οι επόμενες κινήσεις Βενιζέλου με το βλέμμα στραμμένο σε Κατσέλη-Παπουτσή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να πάρουν μέρος στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη ή για την Πέμπτη.

Οι επιτελείς του κ. Βενιζέλου παρακολουθούν με σχετική αγωνία τις κινήσεις του διδύμου Κατσέλη-Παπουτσή που ανακοινώνουν αύριο κατά πάσα πιθανότητα την συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα, όπως επίσης και τις επαφές διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που δεν κρύβουν ότι συνομιλούν με την Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά επτά βουλευτές μαζί με το ηγετικό δίδυμο (Μαρία Κυριακοπούλου, Βούλα Τεκτονίδου, Λάμπρος Μίχος, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Κασσάρας) θα συμμετέχουν στο νέο κόμμα, ωστόσο υπάρχουν υπόνοιες ότι μετά τις εξελίξεις στο Εθνικό Συμβούλιο και τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Παπουτσή θα υπάρξουν και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα ακολουθήσουν τον υπό συγκρότηση πολιτικό φορέα.

Παράλληλα, φαίνεται πως πολύ κοντά σε συμφωνία με την ΔΗΜΑΡ βρίσκεται και η ομάδα των έξι βουλευτών (Γιάννης Αμοιρίδης, Γιώργος Παπαμανώλης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Ηλίας Θεοδωρίδης, Θόδωρος Παραστατίδης, Βασίλης Τόγιας) που διαγράφηκαν από το ΠΑΣΟΚ και δεν επιδιώκουν να επιστρέψουν. Σύμφωνα με πληροφορίες παρά τις εσωτερικές διαφωνίες στην Δημοκρατική Αριστερά η ένταξή τους σ' αυτήν θα οριστικοποιηθεί το αργότερο ως το τέλος της εβδομάδας και πριν από τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, σε συζητήσεις με την Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται και ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος έχει απορρίψει σχετική πρόταση που του έχει γίνει από την Λούκα Κατσέλη. Ο ίδιος με χθεσινή του δήλωση άλλωστε υποδηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί γι' αυτόν παρελθόν και προσθέτει: «Ως γνωστόν δεν υπάρχει «τέλος της ιστορίας». Ο προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος, οι εργαζόμενοι, η μεσαία τάξη, όλοι αυτοί που πίστεψαν σε μια ριζική αλλαγή, μια ανατροπή του σαθρού πολιτικού συστήματος το 2009, θα βρουν το δρόμο να εκφραστούν και να βάλουν την Ελλάδα στην τροχιά της ελπίδας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ