Αναβαθμίστηκε το status της γυναίκας του Κιμ – Από «σύντροφος», «αξιοσέβαστη πρώτη κυρία» [βίντεο] - iefimerida.gr

Αναβαθμίστηκε το status της γυναίκας του Κιμ – Από «σύντροφος», «αξιοσέβαστη πρώτη κυρία» [βίντεο]

Η Ρι Σολ Γιου κι ο σύζυγός της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν αναβαθμίστηκε από «σύντροφος» σε «αξιοσέβαστη πρώτη κυρία» από τα κρατικά ΜΜΕ σε μια προσπάθεια, όπως ερμηνεύεται, να δείξει το καθεστώς ότι διαθέτει ένα φυσιολογικό «προεδρικό ζευγάρι» στην εξουσία.

Το κρατικό δίκτυο ΚCNA μετέδωσε ότι η Ρι Σολ Γιου παρακολούθησε μια παράσταση του «Εθνικού Μπαλέτου της Κίνας» το Σάββατο με αφορμή όπως πιστεύεται την εθνική γιορτή της «Ημέρας του Ήλιου» στη Βόρεια Κορέα, η οποία σηματοδοτεί την ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του καθεστώτος, Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Στο σχετικό ρεπορτάζ η σύζυγος του Βορειοκορεάτη δικτάτορα αναφέρεται ως «αξιοσέβαστη» ή «αξιότιμη πρώτη κυρία» μ’ έναν όρο που συνήθως χρησιμοποιείται για τους ανώτατους ηγέτες της χώρας. Αντιθέτως, όλα τα υπόλοιπα σημαίνοντα στελέχη του καθεστώτος που παρέστησαν στην παράσταση -ανάμεσά τους ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Κιμ Γιονγκ Τσολ και η αδελφή του Κιμ και επικεφαλής του μηχανισμού προπαγάνδας Κιμ Γιο Τζονγκ – αναφέρονται στο ίδιο ρεπορτάζ ως «σύντροφοι».

Σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο UPI ο χαρακτηρισμός της Ρι Σολ Γιου ως «πρώτης κυρίας» ίσως εντάσσεται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να προβληθεί η Βόρεια Κορέα ως ένα «κανονικό κράτος» που διαθέτει κάτι σαν «προεδρικό ζευγάρι» - ενόψει μάλιστα του ιστορικού τετ-α-τετ του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ τον Μάιο ή στις αρχές Ιουνίου.

Αναβαθμίστηκε το status της γυναίκας του Κιμ – Από «σύντροφος», «αξιοσέβαστη πρώτη κυρία» [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Στη διάρκεια μιας συνάντησης του Κιμ μ’ έναν Νοτιοκορεάτη απεσταλμένο τον περασμένο μήνα, η Ρι αναφέρθηκε στον σύζυγό της ως «ο άνδρας μου» σηματοδοτώντας μια αναχώρηση από τα ειωθότα στο κομμουνιστικό καθεστώς και μια αλλαγή στη φρασεολογία, που ίσως αποσκοπεί στην εξομάλυνση της σχέσης του ηγέτη και της γυναίκας του στα μάτια της κοινής γνώμης, όπως σχολίασε η ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun.

Αναβαθμίστηκε το status της γυναίκας του Κιμ – Από «σύντροφος», «αξιοσέβαστη πρώτη κυρία» [βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Αν και δεν έχουν διαρρεύσει πολλά στοιχεία για τη Ρι Σολ Γιου, τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν σ’ αυτήν για πρώτη φορά ως σύζυγο του Κιμ Γιονγκ Ουν το 2012.

Αναβαθμίστηκε το status της γυναίκας του Κιμ – Από «σύντροφος», «αξιοσέβαστη πρώτη κυρία» [βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Πιστεύεται ότι είναι 28 ετών κι ότι έχει αποκτήσει τρία παιδιά με τον Κιμ, αν και η Πιονγιάνγκ δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ