Ανάγκασαν Ελληνίδα να περάσει από τεστ ελληνικών για να ταξιδέψει - iefimerida.gr

Ανάγκασαν Ελληνίδα να περάσει από τεστ ελληνικών για να ταξιδέψει

Ελληνίδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία απίστευτη ταπείνωση υπεβλήθη μία Ελληνίδα σε αεροδρόμιο της Ιρλανδίας, όταν την ανάγκασαν να συμπληρώσει δύο τεστ, ένα αγγλικών, και ένα ελληνικών, με την αιτιολογία πως πολλοί Έλληνες ταξιδεύουν με πλαστά έγγραφα!

Όπως δημοσιεύει το lamiareport.gr, η Δρ. Χρύσα Δισλή, ζεί στην Ιρλανδία μαζί με τον άνδρα της και την κόρη τους, από το 1998, και έλειψε για μία εβδομάδα διακοπών στην Βαρκελώνη. Όμως όταν επέστρεψε στον τόπο διαμονής της, πηγαίνοντας να κάνει check in, υπάλληλοι της εταιρείας Aer Lingus,επέμεναν να συμπληρώσει δύο τεστ. Το ένα ήταν τεστ ελληνικών και το άλλο αγγλικών!

Όταν διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι δεν είχαν όλα αυτά καμία νομική βάση για το πόσο καλά μιλάει και τις 2 γλώσσες η εταιρεία κατέβασε τις αποσκευές της από το αεροπλάνο Όταν ζήτησε εξηγήσεις η απάντηση ηταν: «Αυτό το κάνουμε γιατί πολλοί άνθρωποι από την χώρα σας (Ελλάδα) έχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα»!

Ούτε καν δέχτηκαν να δουν κάποιο άλλο στοιχείο ταυτότητας και βεβαίως αγνόησαν το γεγονός ότι είχε βιομετρικό διαβατήριο, το οποίο χρησιμοποίησε και πριν από μία εβδομάδα για να μεταβεί στην Βαρκελώνη.

Η κα Δισλή δεν είχε άλλη επιλογή και αναγκάστηκε να κάνει τα τεστ για να μπορέσει να ταξιδέψει. Ζήτησε όμως αντίγραφα. Οι αρμόδιοι της αεροπορικής εταιρείας αρνήθηκαν με την αιτιολογία ότι ήταν εσωτερικά έγγραφα. Όμως, ο σύζυγός της έβγαλε φωτογραφία τα τεστ και τότε άρχισαν οι απειλές ότι θα καλέσουν την αστυνομία. «Καλέστε την», ήταν η απάντηση του ζευγαριού.

Τότε, έφτασε μια πολύ ευγενική αστυνομικός, η οποία ζήτησε να βάλουν τις αποσκευές των ανθρώπων πίσω στο αεροσκάφος. «Μας ζήτησε να σβήσουμε τις φωτογραφίες με τα τεστ. Εμείς το κάναμε και μπήκαμε στο αεροπλάνο. Την εποχή της τεχνολογίας και των βιομετρικών διαβατηρίων εμείς εξευτελιστήκαμε μόνο και μόνο επειδή είμαι Ελληνίδα», λέει η κα Δισλή στην εφημερίδα Irish Times.

Ο σύζυγός της κατάφερε να ανακτήσει τις φωτογραφίες. Όσο για την εταιρεία; Προσπάθησε να την αποζημιώσει με ένα κουπόνι 200 λιρών. Όμως η κα Δισλή σκοπεύει να μην το αφήσει να περάσει έτσι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ