Ποινικά διώκονται δύο πρώην υπουργοί για την έκρηξη στο Μαρί της Κύπρου - iefimerida.gr

Ποινικά διώκονται δύο πρώην υπουργοί για την έκρηξη στο Μαρί της Κύπρου

Ποινικά διώκονται δύο πρώην υπουργοί για την έκρηξη στο Μαρί της Κύπρου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποινικά διώκονται, δύο Κύρπιοι πρώην υπουργοί, ο τέως Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανός, και ο τέως Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, για την υπόθεση της φονικής έκρηξης του περασμένου Ιουλίου στην ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Μαρί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που κατατέθηκε σήμερα στο δικαστήριο, οι οκτώ, που θεωρούνται ως ύποπτοι για τη φονική έκρηξη, στην οποία σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι, θα παρουσιαστούν ενώπιον του Δικαστηρίου τη Δευτέρα 23 Απριλίου.

Τα άλλα έξι πρόσωπα που διώκονται είναι ο τέως αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Πέτρος Τσαλικίδης (από την Ελλάδα), ο υπαρχηγός της, Σάββας Αργυρού, ο συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης, ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Νικολάου και Πάμπος Χαραλάμπους αντίστοιχα, καθώς και ο διοικητής της ΕΜΑΚ (Εδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) Αντρέας Λοϊζίδης.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι οκτώ είναι ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος και πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ