2ο κύκλος διαβουλεύσεων για Κυβέρνηση στην Ιταλία -Για τέλμα κάνει λόγο ο Ματαρέλα - iefimerida.gr

2ο κύκλος διαβουλεύσεων για Κυβέρνηση στην Ιταλία -Για τέλμα κάνει λόγο ο Ματαρέλα

Ο Πάολο Τζεντιλόνι παραμένει υπηρεσιακός πρωθυπουργός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ολοκλήρωσε πριν από λίγο τον δεύτερο γύρο των διαβουλεύσεων με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

«Θα περιμένω λίγες ημέρες και στη συνέχεια θα αποφασίσω πώς θα προχωρήσω για να ξεπεράσουμε το τέλμα που έχει δημιουργηθεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ματαρέλα.

Παράλληλα σημείωσε ότι κατά τις επαφές του με τις διάφορες πολιτικές δυνάμεις υπογράμμισε την ανάγκη να αποκτήσει, η χώρα μια κυβέρνηση με πλήρεις εξουσίες.

Σημειώνεται ότι στην φάση αυτή ο Πάολο Τζεντιλόνι, παραμένει υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Ο Ιταλός πρόεδρος θεωρεί αναγκαίο τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, όπως τόνισε, λόγω και των σημαντικών εξελίξεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και της αύξησης της έντασης σε διεθνές επίπεδο.

Θα πρέπει να διαπιστωθεί τώρα, αν τις ερχόμενες ημέρες ο Σέρτζιο Ματαρέλα θα αποφασίσει να αναθέσει κάποια διερευνητική εντολή (ενδεχομένως στους προέδρους της Γερουσίας ή της Βουλής), αν θα προχωρήσει απευθείας στην ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης ή αν θα ξεκινήσει ο ίδιος νέο κύκλο επαφών με τα κόμματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ