Ο Πτέραρχος Β. Γεωργούσης εξηγεί τι πιστεύει πως έγινε στο μοιραίο Μιράζ [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Πτέραρχος Β. Γεωργούσης εξηγεί τι πιστεύει πως έγινε στο μοιραίο Μιράζ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την πείρα των 35 ετών στην Πολεμική Αεροπορία ο πτέραρχος Βαγγέλης Γεωργούσης μπορεί να εκτιμήσει, έστω και αν ακόμα δεν έχει βρεθεί ο καταγραφέας του μοιραίου Μιράζ, τι συνέβη με το αεροσκάφος του άτυχου Γιώργου Μπαλταδώρου. Η δική του εκτίμηση είναι οτι εφόσον δεν είπε τίποτα στον ασύρματο, ο πιλότος του Μιράζ είχε πρόβλημα και όχι το αεροσκάφος.

Και εξηγεί στο iefimerida:

«Οταν υπάρχει βλάβη στο αεροπλάνο, φέρνει τον πιλότο σε εγρήγορση για να την αντιμετωπίσει. Και αν δεν αντιμετωπίζεται τότε κάνει χρήση του καθίσματος εκτόξευσης. Το γεγονός οτι δεν είπε τίποτα..σημαίνει οτι είχε πρόβλημα

Μια άλλη εξήγηση λέει ακόμα ο πτέραρχος Βαγγέλης Γεωργούσης είναι ο καιρός:

«Οταν υπάρχει ομίχλη, αυτή η αχλή και πηγαίνεις με 400 μίλια των ώρα και πρέπει να κατέβεις και πρέπει να γυρίσεις το αεροσκάφος και να έχεις και το νού σου στο νούμερο 2, τότε μια στιγμή χαλάρωσης μπορεί να αποβεί μοιραία. Γιατί μιλάμε για 3,5 δευτερόλεπτα.. Αυτός είναι ο χρόνος που περνάει για να βρεθεί ένα αεροσκάφος από τα 3.500 πόδια στο νερό. Οι αεροπορικοί χρόνοι είναι πολύ διαφορετικοί από τους χρόνους στην πραγματική ζωή».

Ο πτέραρχος εν αποστρατεία Βαγγέλης Γεωργούσης είναι συγκλονισμένος: «Οταν χάνουμε ένα παιδί, χάνουμε ένα κομμάτι από την ζωή μας» λέει συγκινημένος.. Οι δικές του πληροφορίες θέλουν τους δυο πιλότους να ξεκίνησαν για αναχαίτιση, όταν έφθασαν όμως κοντά στην Μυτιλήνη τα τουρκικά αεροπλάνα που είχαν παραβιάσει το ελληνικό FIR είχαν φύγει. Ακολούθησε περιπολία γύρω στα 35 λεπτά και μετά οι έλληνες πιλότοι πήραν τον δρόμο της επιστροφής. «Είναι μια καταπόνηση αυτή η πτήση, λέει ο Βαγγέλης Γεωργούσης, αλλά δεν νομίζω να είναι αυτός ο λόγος. Μην ξεχνάτε ότι και οι πιλότοι είναι άνθρωποι. Είχε οικογένεια, έκανε Πάσχα στην Σκύρο, βάλτε και την ένταση των τελευταίων ημερών, όλα αυτά είναι ένας φόρτος. Και όταν φθάνουμε στο αεροδρόμιο, υπάρχει μια χαλάρωση...»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ