Μακρόν: Έχουμε αποδείξεις ότι το καθεστώς Άσαντ κρύβεται πίσω από την επίθεση με χημικά στη Ντούμα - iefimerida.gr

Μακρόν: Έχουμε αποδείξεις ότι το καθεστώς Άσαντ κρύβεται πίσω από την επίθεση με χημικά στη Ντούμα

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι διαθέτει αποδείξεις ότι η κυβέρνηση του Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα σε αεροπορική επίθεση κατά αμάχων στη Ντούμα.

«Έχουμε αποδείξεις ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα -τουλάχιστον αέριο χλώριο- από το καθεστώς Άσαντ», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος τονίζοντας ότι θα αποφασίσει τι είδους δράση θα διατάξει όταν θα έχουν επαληθευθεί όλες οι πληροφορίες. Μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση και συγκεκριμένα στο TF1 ο Μακρόν είπε ότι η απάντηση της Γαλλίας θα δοθεί την κατάλληλη στιγμή. Το tweet που έκανε ο γάλλος πρόεδρος με το απόσπασμα της συνεντευξή του που λέει οτι υπάρχουν αποδείξει οτι το καθεστώς Ασαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα.

Μακρόν: Έχουμε αποδείξεις ότι το καθεστώς Άσαντ κρύβεται πίσω από την επίθεση με χημικά στη Ντούμα  | iefimerida.gr 0

«Θα πάρουμε τις αποφάσεις εν ευθέτω χρόνω, όταν κρίνουμε ότι θα είναι πιο χρήσιμη και αποτελεσματική [μια επίθεση]. Η Γαλλία δεν θα επιτρέψει μια κλιμάκωση που θα μπορούσε να βλάψει τη σταθερότητα της περιοχής στο σύνολό της, αλλά δεν μπορούμε να αφήνουμε να δρουν καθεστώτα, που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, περιλαμβανομένων και των χειρότερων πράξεων που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο», τόνισε.

Προχθές ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε να δοθεί μια «ισχυρή, κοινή απάντηση» στην επίθεση στη συριακή πόλη του περασμένου Σαββάτου, που προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες το θάνατο 70 ανθρώπων και τον τραυματισμό άνω των 500.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε νωρίτερα σήμερα μέσω Twitter ότι ένα πιθανό στρατιωτικό χτύπημα κατά της Συρίας «μπορεί να γίνει πολύ σύντομα ή όχι και τόσο σύντομα», ενώ η Τερέζα Μέι θα προεδρεύσει σε λίγη ώρα έκτακτου υπουργικού συμβουλίου, όπου θα συζητηθεί η πιθανή συμμετοχή της Βρετανίας στη στρατιωτική επίθεση.

Από το Βερολίνο η Άνγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε πριν από λίγο ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να μετάσχει σε πλήγματα στη Συρία.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν χρειάζεται την έγκριση της βουλής για να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση. Η Γαλλία μετέχει ήδη στον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό κατά του ISIS στη Συρία και το Ιράκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ