Το συμβούλιο Εφετών αποφασίζει για την έκδοση της πληροφοριοδότριας της δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε στη Μάλτα

O πρωθυπουργός της Μάλτας υποστηρίζει ότι είναι πράκτορας των Ρώσων. Η ίδια φοβάται για τη ζωή της, υποστηρίζοντας ότι εάν επιστρέψει στη Μάλτα όπου κατοικούσε μέχρι πρόσφατα δεν θα έχει δίκαιη δίκη.

Ο λόγος για την 36χρονη Ρωσίδα, μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, Μαρία Εφίμοβα, η οποία παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές πριν από λίγες εβδομάδες, υποστηρίζοντας ότι «κάτι υπάρχει σε βάρος της».

Πράγματι, οι αρχές της Μάλτας έχουν εκδώσει σε βάρος της δύο εντάλματα σύλληψης: Ένα για την κατηγορία της υπεξαίρεσης και το δεύτερο για το αδίκημα της δημιουργίας ψευδών στοιχείων. Σήμερα, το συμβούλιο Εφετών, ενώπιον του οποίου θα παρουσιαστεί η Εφίμοβα από τον Κορυδαλλό όπου κρατείται, θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα εκδώσει τελικά ή όχι την γυναίκα στις αρχές της Μάλτας.

Η 36χρονη είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και παντρεμένη με Έλληνα. Έφυγαν από την Ελλάδα, κυνηγώντας, όπως λένε, μία καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Η ιστορία τους όμως «μπλέχτηκε» στην Μάλτα, μετά την δολοφονία της δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, η οποία ερευνούσε τα Panama Papers, και τυχόν εμπλοκή σε οικονομικές ατασθαλίες του πρωθυπουργού Τζόζεφ Μουσκάτ, της συζύγου του αλλά και συνεργατών του. Η Εφίμοβα φέρεται ως η «πηγή» των αποκαλύψεων της δημοσιογράφου, η οποία δολοφονήθηκε, μετά από τοποθέτηση βόμβας στο αυτοκίνητό της.

«Οι κατηγορίες σε βάρος της είναι αστείες» λέει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό της μαζί με άλλους ευρωπαίους δημοσιογράφους. «Η πρώτη στηρίζεται στο ότι χρησιμοποίησε παράτυπα κάποια εισιτήρια που δικαιούταν η ίδια από την εταιρεία όπου εργαζόταν για την οικογένεια της και η δεύτερη στο ότι δυσφήμισε κάποιον Μαλτέζο αστυνομικό», λέει ο κ.Κούλογλου, σημειώνοντας ότι μετά την δολοφονία της Γκαλίθια, η Εφίμοβα δεν πρέπει να εκδοθεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάλτα δημοσιογράφος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ