Το συμβούλιο Εφετών αποφασίζει για την έκδοση της πληροφοριοδότριας της δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε στη Μάλτα - iefimerida.gr

Το συμβούλιο Εφετών αποφασίζει για την έκδοση της πληροφοριοδότριας της δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε στη Μάλτα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O πρωθυπουργός της Μάλτας υποστηρίζει ότι είναι πράκτορας των Ρώσων. Η ίδια φοβάται για τη ζωή της, υποστηρίζοντας ότι εάν επιστρέψει στη Μάλτα όπου κατοικούσε μέχρι πρόσφατα δεν θα έχει δίκαιη δίκη.

Ο λόγος για την 36χρονη Ρωσίδα, μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, Μαρία Εφίμοβα, η οποία παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές πριν από λίγες εβδομάδες, υποστηρίζοντας ότι «κάτι υπάρχει σε βάρος της».

Πράγματι, οι αρχές της Μάλτας έχουν εκδώσει σε βάρος της δύο εντάλματα σύλληψης: Ένα για την κατηγορία της υπεξαίρεσης και το δεύτερο για το αδίκημα της δημιουργίας ψευδών στοιχείων. Σήμερα, το συμβούλιο Εφετών, ενώπιον του οποίου θα παρουσιαστεί η Εφίμοβα από τον Κορυδαλλό όπου κρατείται, θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα εκδώσει τελικά ή όχι την γυναίκα στις αρχές της Μάλτας.

Η 36χρονη είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και παντρεμένη με Έλληνα. Έφυγαν από την Ελλάδα, κυνηγώντας, όπως λένε, μία καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Η ιστορία τους όμως «μπλέχτηκε» στην Μάλτα, μετά την δολοφονία της δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, η οποία ερευνούσε τα Panama Papers, και τυχόν εμπλοκή σε οικονομικές ατασθαλίες του πρωθυπουργού Τζόζεφ Μουσκάτ, της συζύγου του αλλά και συνεργατών του. Η Εφίμοβα φέρεται ως η «πηγή» των αποκαλύψεων της δημοσιογράφου, η οποία δολοφονήθηκε, μετά από τοποθέτηση βόμβας στο αυτοκίνητό της.

«Οι κατηγορίες σε βάρος της είναι αστείες» λέει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό της μαζί με άλλους ευρωπαίους δημοσιογράφους. «Η πρώτη στηρίζεται στο ότι χρησιμοποίησε παράτυπα κάποια εισιτήρια που δικαιούταν η ίδια από την εταιρεία όπου εργαζόταν για την οικογένεια της και η δεύτερη στο ότι δυσφήμισε κάποιον Μαλτέζο αστυνομικό», λέει ο κ.Κούλογλου, σημειώνοντας ότι μετά την δολοφονία της Γκαλίθια, η Εφίμοβα δεν πρέπει να εκδοθεί

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάλτα δημοσιογράφος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ