Ολάντ: Μπορούσα να κερδίσω τον Μακρόν στις εκλογές, αλλά δεν ήθελα -Τον τρολάρουν οι Γάλλοι - iefimerida.gr

Ολάντ: Μπορούσα να κερδίσω τον Μακρόν στις εκλογές, αλλά δεν ήθελα -Τον τρολάρουν οι Γάλλοι

Ο Φρανσουά Ολάντ με τον Εμανουέλ Μακρόν (Φωτογραφία: AP/ Christophe Ena)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ατάκα του Φρανσουά Ολάντ ήταν αρκετή για να αρχίσουν να ασχολούνται μαζί του οι Γάλλοι χρήστες του Twitter: επέμεινε ότι μπορούσε να κερδίσει τον Εμανουέλ Μακρόν, στις προεδρικές εκλογές.

Ο πρώην πρόεδρος θέλησε να ξεκαθαρίσει γιατί είχε αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος στις περσινές εκλογές, ενόψει της κυκλοφορίας του βιβλίου του, στο οποίο ασχολείται και με αυτό το θέμα.

«Μπορούσα να είχα κερδίσει τον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά δεν ήθελα», είπε ο Ολάντ σε συνέντευξη στο France 2. «Γιατί πού θα οδηγούσε αυτό; Δεν θα ήμουν νικητής, δεν θα ήταν εκείνος νικητής και σήμερα θα είχαμε έναν πρόεδρο που θα πίεζε για ακόμη πιο σκληρή πολιτική ατζέντα από αυτή που βλέπουμε τώρα», συμπλήρωσε.

Τα επιχειρήματά του όμως δεν... συγκίνησαν τους χρήστες του Twitter, που άρχισαν να τον τρολάρουν. «Θα μπορούσα να κερδίσω το Νόμπελ λογοτεχνίας, αλλά δεν ήθελα», «Θα μπορούσα να είμαι Μις Γαλλία, αλλά δεν ήθελα», ήταν μόνο δύο από τις χαρακτηριστικές αντιδράσεις τους.

Στο βιβλίο του, «Lessons of Power» που κυκλοφορεί την Τετάρτη, ο Ολάντ προειδοποιεί τον Μακρόν ότι οι Γάλλοι έχουν την τάση να... αποκεφαλίζουν τους βασιλιάδες τους, επικρίνοντας τον διάδοχό του για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του. «Αυτοί που λένε ότι ο κόσμος αναζητά έναν βασιλιά, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά ότι είμαστε σε μια χώρα που τους αποκεφαλίζουν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες: Politico, Telegraph

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εμανουέλ Μακρόν Φρανσουά Ολάντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ