Η Μαράια Κάρεϊ αποκάλυψε ότι πάσχει από διπολική διαταραχή -Δίνει μάχη 17 χρόνια - iefimerida.gr

Η Μαράια Κάρεϊ αποκάλυψε ότι πάσχει από διπολική διαταραχή -Δίνει μάχη 17 χρόνια

Η Μαράια Κάρεϊ (Φωτογραφία: AP/ Jordan Strauss)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μαράια Κάρεϊ αποκάλυψε ότι πάσχει από διπολική διαταραχή και δίνει μάχη εδώ και 17 χρόνια.

Επειτα από έναν νευρικό κλονισμό, το 2001, την διέγνωσαν με διπολική διαταραχή τύπου ΙΙ. «Δεν ήθελα να το πιστέψω», παραδέχεται μιλώντας στο περιοδικό People. Ομως, μέχρι πρόσφατα αρνούνταν να υποβληθεί σε θεραπεία, κάτι που άλλαξε έπειτα από «τα πιο δύσκολα χρόνια που έχω περάσει ποτέ».

Ενας από τους λόγους που απέφευγε τη θεραπεία ήταν ο φόβος της πως θα αποκαλυπτόταν πως πάσχει από τη διαταραχή. «Μέχρι πρόσφατα ζούσε σε άρνηση και την απομόνωση, με τον διαρκή φόβο ότι κάποιος θα με αποκαλύψει», εξήγησε.

«Ηταν τόσο βαρύ φορτίο και απλά δεν μπορούσα να το κάνω πλέον. Υποβλήθηκα σε θεραπεία, έβαλα θετικούς ανθρώπους στον κύκλο μου και επέστρεψα σε αυτό που αγαπώ: να γράφω τραγούδια», πρόσθεσε.

Οσο για την απόφασή της να μιλήσει για όλα αυτά δημόσια, είπε ότι το έκανε επειδή είναι σε καλή κατάσταση και ελπίζει ότι «θα φτάσουμε σε ένα σημείο που δεν θα είναι στιγματισμένοι οι άνθρωποι που βιώνουν μόνοι τους καταστάσεις.

Αρχικά η ίδια πίστευε ότι έπασχε από κάποια διαταραχή ύπνου. «Ομως, δεν ήταν φυσιολογική αϋπνία και δεν ήμουν ξαπλωμένη, ξύπνια, μετρώντας προβατάκια. Δούλευα ασταμάτητα... Ημουν οξύθυμη και φοβόμουν διαρκώς ότι θα απογοητεύσω τους άλλους», είπε, προσθέτοντας ότι κατά περιόδους έπεφτε σε κατάθλιψη. «Ενιωθα τόσο μόνη και θλιμμένη, ακόμη και ένοχη ότι δεν έκανα αυτό που έπρεπε για την καριέρα μου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαράια Κάρεϊ διπολική διαταραχή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ