Οι αμερικανικές κυρώσεις στη Μόσχα «βυθίζουν» το ρούβλι- Πιέσεις και στα ομόλογα

Ο νέος γύρος αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας αλλά και η αβεβαιότητα εξαιτίας της έντασης των σχέσεων της Μόσχας με τη Δύση ρίχνουν το ρούβλι και αυξάνουν τον πιστωτικό κίνδυνο.

Το ρωσικό νόμισμα υποχωρεί σήμερα στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο, καθώς από τις αρχές της εβδομάδας έχει υποτιμηθεί περίπου κατά 8%. Συγκεκριμένα σημειώνει πτώση 1,4% στα 63,9125 ρούβλια ανά δολάρια. Νωρίτερα είχε υποχωρήσει έως και 2,7%, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

Οι αποδόσεις των ομολόγων σε ρούβλι υποχωρούν, μετά την εκτίναξή τους σε υψηλά δώδεκα μηνών το πρωί, ενώ οι επενδυτές αποσύρουν χρήματα από διαπραγματεύσιμο αμοiβαίο κεφάλαιο (ETF) συνδεόμενο με ομόλογα. Tα cds έχουν ανέβει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο.

Σημείωνεται ότι το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ακύρωσε την εβδομαδιαία δημοπρασία ομολόγων, για πρώτη φορά από το 2015, όταν είχε καταρρεύσει η τιμή του πετρελαίου. Οι δημοπρασίες θα αρχίσουν και πάλι, όταν σταθεροποιηθεί η αγορά, όπως αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η μεταβλητότητα δεν θα κρατήσει πολύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρούβλι ομόλογα πιστωτικός κίνδυνος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ