«Κανείς πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να συγχαρεί κανέναν αθλητή» - iefimerida.gr

«Κανείς πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να συγχαρεί κανέναν αθλητή»

«Κανείς πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να συγχαρεί κανέναν αθλητή»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δριμεία επίθεση στους πολιτικούς που έσπευσαν να συγχαρούν τον γιο του για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης εξαπέλυσε ο πατέρας και προπονητής του Δημήτρη Χονδροκούκη, Κυριάκος.

Μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, o Κυριάκος Χονδροκούκης είπε ότι «κανείς πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να συγχαρεί κανέναν αθλητή», καθώς όπως τόνισε «η επιτυχία είναι ατομική και της Ομοσπονδίας που παλεύει όπως μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές μας». Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον πατέρα του, ο «χρυσός» άλτης της Κωνσταντινούπολης προπονούνταν μαζί με τους συναθλητές του στον Αγιο Κοσμά σε θερμοκρασία μικρότερη των 10oC!

O Κυριάκος Χονδροκούκης είπε ακόμα ότι ο γιος του Δημήτρης, «όπως και άλλα παιδιά της ηλικίας του, αντί να ξενυχτούν στα μπαρ, προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για αυτή τη χώρα. Όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και σε άλλα επίπεδα, όπως είναι οι τέχνες, οι επιστήμες, η μουσική... Ο καθένας που έχει το ιδιαίτερο ταλέντο του».

Ο πατέρας του παγκόσμιου πρωταθλητή είπε ακόμα ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να αισθάνονται συνεχώς αυτή τη μιζέρια, «το σημείο που μας έχουν φτάσει κάποιοι να ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Έλληνες και να σηκώσουμε την ελληνική σημαία». Yπάρχουν τόνισε «και πράγματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι. Ο ελληνικός λαός είναι πραγματικά ένας υπερήφανος λαός. Είναι ένας λαός ικανός, δουλευταράς και με μεγάλες ικανότητες».

Τέλος αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αθλητές, όπως ο Δημήτρης Χονδροκούκης, ο πατέρας του και προπονητής του είπε:

«Η Πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω σε αυτά τα παιδιά. Πρέπει να τονίσω ότι γυμνάζεται κάτω από άθλιες συνθήκες. Φέτος το χειμώνα γυμνάζονταν μέσα στο κρύο με θερμοκρασία κάτω από δέκα βαθμούς. Το καλοκαίρι το γήπεδο του Αγίου Κοσμά ήταν κλειστό, δεν μπορούσαν να μπουν να προπονηθούν. Να μπουν μέσα οι σημερινοί παγκόσμιοι πρωταθλητές. Οι πόρτες ήταν κλειστές!
Ακούμε πράγματα που ανατριχιάζουμε. Κλείνουν γήπεδα. Καταργούνται τα πάντα σήμερα. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Τα πάντα δεν είναι οικονομικά. Η πολιτεία θα μπορούσε να κάνει πράγματα που δεν έχουν οικονομικό αντίκρισμα, τα οποία όμως θα μπορούσε να είχε κάνει για να διευκολύνει τη ζωή των αθλητών, την προπόνηση των αθλητών. Κανένας πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να συγχαρεί κάποιον αθλητή. Η επιτυχία είναι ατομική και της ομοσπονδίας που παλεύει με λίγα όπως μπορεί για να βοηθήσει τους αθλητές μας».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ