ΝΔ: Δύο στρατόπεδα εντός της κυβέρνησης -Επιπολαιότητα και ερασιτεχνισμός στα ελληνοτουρκικά - iefimerida.gr

ΝΔ: Δύο στρατόπεδα εντός της κυβέρνησης -Επιπολαιότητα και ερασιτεχνισμός στα ελληνοτουρκικά

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

Έντονο προβληματισμό συνεχίζουν να προκαλούν στη Νέα Δημοκρατία οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα.

Το περιστατικό με την πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από τη Ρω ήρθε να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες που υπάρχουν στην Πειραιώς για τον τρόπο που κινούνται οι δύο κυβερνητικοί εταίροι σε σχέση με την ελληνοτουρκική κρίση.

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι Μέγαρο Μαξίμου και Πάνος Καμμένος ακολουθούν διαφορετική στρατηγική αυξάνοντας τους κινδύνους», σημείωνε στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας ότι «όταν μια κυβέρνηση αντιμετωπίζει ακόμη και τα εθνικά θέματα με τέτοια επιπολαιότητα είναι προφανές ότι είναι και επικίνδυνη».

Στην πρωινή σύσκεψη που έγινε στην Πειραιώς, μερικές ώρες αφότου έγινε γνωστό το τι συνέβη στην Ρω, αποφασίστηκε μεν, ότι για λόγους εθνικού συμφέροντος δεν θα υπήρχε επίσημη αντίδραση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, σε μια συνειδητή επιλογή να κρατηθούν τα εθνικά θέματα εκτός κομματικής αντιπαράθεσης, ωστόσο κανένα στέλεχος της ΝΔ δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξη του για το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμία επίσημη ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου ή το Πεντάγωνο.

Μάλιστα, όταν η κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει σε ανεπίσημες διαρροές για το συμβάν, η έκπληξη μετατράπηκε σε προβληματισμό και ανησυχία καθώς χαρακτηρίστηκε «πρωτοφανής και ακατανόητος» ο τρόπος χειρισμού της υπόθεσης.

Μάλιστα οι διαρροές αυτές προκάλεσαν επιπλέον ερωτηματικά, καθώς σύμφωνα με αυτές, το τουρκικό ελικόπτερο φέρεται να μην παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και αφετέρου αναφέρεται ότι δόθηκε εντολή στις στρατιωτικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε προειδοποιητικούς - αποτρεπτικούς πυροβολισμούς.

Εάν δεν υπήρξε από το τουρκικό ελικόπτερο παραβίαση του Εθνικού εναερίου χώρου, γιατί δόθηκε εντολή προειδοποιητικών πυρών; Και εάν υπήρξε παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου, γιατί η Κυβέρνηση το αποκρύπτει; Ήταν τα ερωτήματα που διατύπωναν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό που εντείνει τις ανησυχίες της Νέας Δημοκρατίας είναι η εικόνα που υπάρχει για τα δύο στρατόπεδα εντός της κυβέρνησης που χειρίζονται την τουρκική προκλητικότητα με δύο διαφορετικούς τρόπους. Το ένα στρατόπεδο φέρεται να είναι ο Πρωθυπουργός με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη που είναι της ¨ήπιας¨ γραμμής και από την άλλη ο υπουργός Άμυνας με τον αρχηγό ΓΕΣ στρατηγό Στεφανή που είναι της ¨σκληρής¨ γραμμής.

Κάτι τέτοιο, σημειώνουν πηγές της ΝΔ, υπονομεύει την εθνική ασφάλεια της χώρας και αποδυναμώνει τη θέση της Ελλάδας, έναντι της τουρκικής προκλητικότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ κυβέρνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ