Οι Κινέζοι «ψάρευαν» στο facebook του ναυάρχου Τζέιμς Σταυρίδη - iefimerida.gr

Οι Κινέζοι «ψάρευαν» στο facebook του ναυάρχου Τζέιμς Σταυρίδη

Τζέιμς Σταυρίδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο στόχαστρο του Πεκίνου φαίνεται ότι βρέθηκε ο στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ Τζέιμς Σταυρίδης, καθώς Κινέζοι κατάσκοποι δημιούργησαν ψεύτικους λογαριασμούς στο facebook με την ελπίδα ότι θα αποσπάσουν πληροφορίες για το πρόσωπό του.

Ο Ελληνοαμερικανός ναύαρχος που είναι φανατικός χρήστης του facebook έπεσε θύμα κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο από αγνώστους που ψάρευαν στοιχεία και πληροφορίες για το πρόσωπό του μέσω των διαδικτυακών του φίλων και της ηλεκτρονικής του δραστηριότητας.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του ΝΑΤΟ, ο Σταυρίδης είχε μπει στο στόχαστρο των κατασκόπων αρκετές φορές τα τελευταία δύο χρόνια. Άμεση ήταν και η αντίδραση του facebook το οποίο απενεργοποίησε μέσα σε 24 ώρες τους επίμαχους λογαριασμούς.

Σε ανακοίνωσή της Συμμαχίας, τονίζεται ότι ως τώρα δεν είναι σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από τα ψεύτικα προφίλ, ωστόσο πηγές ασφαλείας καταδεικνύουν την Κίνα. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Observer», τον περασμένο χρόνο, το Πεκίνο είχε κατηγορηθεί για μια ανάλογη επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Νυχτερινός Δράκος», κατά την οποία κινέζοι χάκερ παρίσταναν στελέχη επιχειρήσεων για να αποσπούν επιχειρηματικά μυστικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ταϊβάν και την Ελλάδα.

Η επίθεση κατά του Τζέιμς Σταυρίδη ενισχύει τους δυτικούς φόβους για τις διαστάσεις που έχει λάβει η κυβερνοκατασκοπία κινεζικής προέλευσης. Μάλιστα το ΝΑΤΟ έχει κρούσει ήδη τον κώδωνα του κινδύνου στα υψηλόβαθμα στελέχη του για τους κινδύνους που κρύβει η δημιουργία λογαριασμών στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο ο ναύαρχος του ΝΑΤΟ φαίνεται...αμετανόητος και δεν προτίθεται να διαγράψει το προφίλ του από τη δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Άλλωστε την σελίδα του είχε χρησιμοποιήσει για να ανακοινώση τη λήξη της συμμαχικής επιχείρησης κατά της Λιβύης ενώ συχνά ο Ελληνοαμερικανός ναύαρχος ενημερώνει το προφίλ του για τις δραστηριότητές του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ