Μακελειό με δεκάδες νεκρούς από επίθεση των δυνάμεων του Ασαντ στη Ντούμα [βίντεο] - iefimerida.gr

Μακελειό με δεκάδες νεκρούς από επίθεση των δυνάμεων του Ασαντ στη Ντούμα [βίντεο]

Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 40 άμαχοι σκοτώθηκαν χθες από σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Ντούμα της Συρίας, τον τελευταίο ανταρτοκρατούμενο θύλακο κοντά στη Δαμασκό.

Οι αεροπορικές επιθέσεις, τις οποίες ο διευθυντής του αντιπολιτευόμενου Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, περιέγραψε ως «υστερικές», εξαπολύθηκαν κατά κύματα την ώρα που οι δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ ξεκινούσαν χερσαία επιχείρηση για την ανακατάληψη του προπυργίου των ισλαμιστών ανταρτών της Τζαϊς αλ Ισλάμ στο νοτιοδυτικό και ανατολικό τμήμα της Ντούμα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση επίλεκτες δυνάμεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς προωθούνται στην πόλη, ένα 24ωρο μετά την αναστολή της εκκένωσης από αμάχους και αντάρτες. Η Τζαϊς αλ Ισλάμ χαρακτήρισε «μακελειό» τις επιθέσεις, ενώ ιατρικές πηγές του τοπικού νοσοκομείου δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το προσωπικό εκεί είναι σε κατάσταση πανικού κι ότι οι σοροί των θυμάτων που μεταφέρονται «δεν μπορούν να αναγνωριστούν».

Τις τελευταίες εβδομάδες ο στρατός ανακατέλαβε το μεγαλύτερο τμήμα της ανατολικής Γούτα με χερσαίες επιθέσεις και συμφωνίες για την απομάκρυνση ανταρτών και των οικογενειών τους, που επιτεύχθηκαν με ρωσική διαμεσολάβηση. Ωστόσο, ενώ οι περισσότερες οργανώσεις ανταρτών αποδέχθηκαν τη μεταφορά των μαχητών τους και χιλιάδων αμάχων από τη Γούτα σε περιοχές της βόρειας Συρίας κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, η Τζαϊς αλ Ισλάμ αρνήθηκε, θεωρώντας ότι οι αντάρτες της και οι οικογένειές τους είναι ασφαλέστεροι μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων αμάχων, που παραμένουν ταμπουρωμένοι στη Ντούμα.

Μια ανακατάληψη του τελευταίου προπυργίου των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη νίκη από το 2016 για τον Άσαντ, που λίγο έλειψε να ανατραπεί πριν από τρία χρόνια.

Αρκετές οβίδες έπεσαν χθες και σε γειτονιές της πρωτεύουσας της Συρίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερα άτομα και να τραυματιστούν άλλα 20, σύμφωνα πάντα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ