Η Βενεζουέλα ανέστειλε όλες τις οικονομικές σχέσεις με τον Παναμά - iefimerida.gr

Η Βενεζουέλα ανέστειλε όλες τις οικονομικές σχέσεις με τον Παναμά

Φωτογραφία: AP/ Ariana Cubillos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βενεζουέλα ανέστειλε για 90 ημέρες όλες τις οικονομικές σχέσεις με τον Παναμά.

Η απόφαση αυτή εξώθησε την αεροπορική εταιρεία Copa του Παναμά να ακυρώσει όλες τις πτήσεις της από και προς τη Βενεζουέλα. Ηταν από τους λίγους αερομεταφορείς που συνέχιζαν τις πτήσεις προς τη χώρα.

Η αναστολή των οικονομικών συναλλαγών, που επιβλήθηκε με διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης, αφορά 42 εταιρείες του Παναμά και 22 πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Χουάν Κάρλος Βαρέλα.

Η Βενεζουέλα κατηγορεί τον Παναμά ότι πλήττει την οικονομία της επιδιδόμενη σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η κατηγορία ακολούθησε την απόφαση των αρχών του Παναμά να προσθέσουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στον κατάλογο των προσώπων που κατηγορεί για το ίδιο ποινικό αδίκημα.

Οι δύο κυβερνήσεις ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους.

«Η μπολιβαριανή κυβέρνηση απορρίπτει την απαράδεκτη επίθεση της αντιδημοφιλούς και διεφθαρμένης κυβέρνησης του προέδρου Χουάν Κάρλος Βαρέλα», έγραψε ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Τάρεκ Ελ Αϊσάμι στον λογαριασμό του στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ/ DPA

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενεζουέλα Παναμάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ