Ο πιο ιδιαίτερος Επιτάφιος ήταν στην Κρήτη- Η μορφή του και το θαύμα [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο πιο ιδιαίτερος Επιτάφιος ήταν στην Κρήτη- Η μορφή του και το θαύμα [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναμφισβήτητα ο πιο ιδιαίτερος Επιτάφιος της Κρήτης ήταν εκείνος του Αγίου Ιωάννη στο Μαρμακέτο του Οροπεδίου Λασιθίου, όχι μόνο λόγω του ιδιόμορφου στολισμού του, αλλά και επειδή η φήμη του έχει ξεπεράσει τα σύνορα του νησιού.

Πρόκειται για έναν Επιτάφιο, ο στολισμός του οποίου γίνεται με φρέσκα αγριολούλουδα τα οποία συγκεντρώνουν οι γυναίκες του χωριού, λίγες μέρες πριν από τη Μεγάλη Πέμπτη.

Στη συνέχεια, τα άνθη κρέομονται στον Επιτάφιο καλύπτοντάς τον ολόκληρο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η πολύ ιδιαίτερη αυτή μορφή του.

Ωστόσο, το Μαρμακέτο είναι γνωστό και για ένα μικρό θαύμα που συντελείται κάθε χρόνο κάνοντας το χωριό πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες και το οποίο σχετίζεται με τον Επιτάφιο.

Ο πιο ιδιαίτερος Επιτάφιος ήταν στην Κρήτη- Η μορφή του και το θαύμα [εικόνα] | iefimerida.gr 0


Κάθε χρόνο, ανήμερα του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στις 8 Μαΐου που ο ναός πανηγυρίζει, τα ξεραμένα αγριολούλουδα του Επιταφίου ανθίζουν ξανά.


Πρόκειται για μία παράδοση δεκαετιών, η αφετηρία της οποίας χάνεται στα βάθη του χρόνου και δεν μπορεί να την εξηγήσει.

Πηγή: cretapost.gr

(Τη φωτογραφία ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Σιγανός)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ