Πολιτικό αδιέξοδο στην Ιταλία -Νέες διαβουλεύσεις με τα κόμματα ανακοίνωσε ο Ματαρέλα - iefimerida.gr

Πολιτικό αδιέξοδο στην Ιταλία -Νέες διαβουλεύσεις με τα κόμματα ανακοίνωσε ο Ματαρέλα

Σέρτζιο Ματαρέλα (Φωτογραφία: Jussi Nukari/Lehtikuva via AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από την ολοκλήρωση των πρώτων του διαβουλεύσεων με τα κόμματα, ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί νέα σειρά διαβουλεύσεων.

Ο Ιταλός πρόεδρος υπενθύμισε ότι στις εκλογές της 4ης Μαρτίου υπερίσχυσαν δυο πολιτικές δυνάμεις (τα Πέντε Αστέρια και η Λέγκα), αλλά ότι καμία δεν διαθέτει την αναγκαία πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. «Χρειάζεται η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις για να συσταθεί πλειοψηφία», πρόσθεσε ο Ιταλός πρόεδρος.

«Θα αφήσω να περάσουν κάποιες ημέρες, μετά από το αίτημα να δοθεί μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο, που προέβαλαν οι πολιτικές δυνάμεις», είπε ο Ματταρέλλα, σύμφωνα με τον οποίο η αναβολή αυτή «θα χρησιμεύσει και στον ίδιο, για να εκτιμήσει με αίσθημα ευθύνης την όλη κατάσταση, τυχόν προγραμματικές συγκλίσεις και λύσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία κυβέρνηση Σέρτζιο Ματαρέλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ