Το Υπουργείο Τουρισμού κατά της στάσης εργασίας των αρχαιοφυλάκων: Δεν δικαιολογείται - iefimerida.gr

Το Υπουργείο Τουρισμού κατά της στάσης εργασίας των αρχαιοφυλάκων: Δεν δικαιολογείται

φωτογραφία: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας τετράωρης στάσης εργασίας της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΦΥΑ), το Μεγάλο Σάββατο (07/04), χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα, δεν δικαιολογείται».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Η πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας τετράωρης στάσης εργασίας της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΦΥΑ), το Μεγάλο Σάββατο (07/04), χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα, δεν δικαιολογείται ως προς την ημέρα και την χρονική περίοδο που αποφασίστηκε και δυσφημεί την εικόνα της χώρας στο πολύ δυναμικό ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου διεθνώς.

Οι κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι και τα κλειστά μουσεία ειδικά σε μία ημέρα που το ωράριο λειτουργίας είναι ήδη περιορισμένο εν όψει της αργίας του Πάσχα δεν λύνουν προβλήματα, αντιθέτως τα πολλαπλασιάζουν.

Θα παρακαλούσα τους εκπροσώπους της ΠΕΦΥΑ να επανεξετάσουν τη στάση τους και να πρυτανεύσει η λογική, έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί το παραμικρό πλήγμα στην εικόνα της χωράς στο εξωτερικό.

Όπως τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση, έτσι και ο πολιτισμός και η ιστορία δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πεδίο αντιπαραθέσεων, γιατί είναι τα σημαντικότερα αγαθά της Ελλάδας» καταλήγει η δήλωση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ