Το τρικ του Φράνκο Τζεφιρέλι στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που δεν είχε παρατηρήσει κανείς - iefimerida.gr

Το τρικ του Φράνκο Τζεφιρέλι στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που δεν είχε παρατηρήσει κανείς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς καμιά αμφιβολία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι, θέλοντας και μη και ιδιαίτερα για εκείνους που πηγαίνουν στην εκκλησία μόνο την Ανάσταση, είναι μια σειρά άμεσα συνδεδεμένη με τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Μια σειρά που γυρίστηκε το από το 1975 έως το 1976 σε Μαρόκο και Τυνησία και η οποία τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια προβάλλεται ανελλιπώς και στην ελληνική τηλεόραση.

Η επιτυχία της σειράς αν μη τι άλλο κρίνεται και από το γεγονός ότι ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο οποίος υποδύεται τον Ιησού, σαν εικόνα έχει ταυτιστεί απόλυτα με την εικόνα που έχουν φτιάξει πολλοί στο μυαλό τους για τον Χριστό.

Το τρικ του Φράνκο Τζεφιρέλι στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που δεν είχε παρατηρήσει κανείς | iefimerida.gr 0

Και αυτό δεν έγινε τυχαία.

Ο Τζεφιρέλι έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο βλέμμα του Ιησού-Πάουελ. Ο ηθοποιός είχε έτσι και αλλιώς γαλάζια μάτια, ο σκηνοθέτης επέμεινε να τονιστούν ιδιαίτερα και φρόντισε και κάτι ακόμη για να δώσει ένα υπεράνθρωπο στοιχείο στον ήρωά του.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να κάνει τα μάτια του Ιησού-Πάουελ, διάφανα μπλε, σαν κρυστάλλινα, έκαναν στο πάνω μέρος του ματιού του ηθοποιού μια μπλε γραμμή eyeliner και στο κάτω μια λεπτή λευκή γραμμή.

Το δεύτερο κόλπο του Φράνκο Τζεφιρέλι είχε επίσης να κάνει με τα μάτια, και επιτεύχθηκε αφενός χάρη στην επιμονή του Τζέφρι Πάουελ και αφετέρου χάρη στο μοντάζ. Ο ηθοποιός από την πλευρά του εξασκήθηκε να μπορεί να κρατάει τα μάτια του ανοιχτά για όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα μπορούσε και όταν δεν τα κατάφερνε παρενέβαινε το... μοντάζ.

Το τρικ του Φράνκο Τζεφιρέλι στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που δεν είχε παρατηρήσει κανείς | iefimerida.gr 1

Ουσιαστικά ο Τζεφιρέλι ήθελε ο Ιησού του να μην ανοιγοκλείνει ποτέ τα μάτια του. Ετσι σε όλη τη σειρά ο Πάουελ εμφανίζεται να ανοιγοκλείνει τα μάτια του μία και μόνη φορά. Αλλες δύο φορές ανοιγοκλείνει τα μάτια του το αγόρι που υποδύεται τον Ιησού σε μικρότερη ηλικία.

Επιλογές του Τζεφιρέλι που δικαιώθηκαν καθώς όπως αναγνώρισαν τηλεκριτικοί με αυτό το κόλπο ο θεατής απέκτησε μια διεισδυτική επαφή με το πρόσωπο του Ιησού. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και σήμερα ψάχνουμε να δούμε τη σειρά...

Το τρικ του Φράνκο Τζεφιρέλι στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που δεν είχε παρατηρήσει κανείς | iefimerida.gr 2
Το τρικ του Φράνκο Τζεφιρέλι στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που δεν είχε παρατηρήσει κανείς | iefimerida.gr 3
Το τρικ του Φράνκο Τζεφιρέλι στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που δεν είχε παρατηρήσει κανείς | iefimerida.gr 4
Το τρικ του Φράνκο Τζεφιρέλι στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που δεν είχε παρατηρήσει κανείς | iefimerida.gr 5
Το τρικ του Φράνκο Τζεφιρέλι στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που δεν είχε παρατηρήσει κανείς | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ