Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε ένα εξάμηνο θα μπορεί να πλήξει τη Βρετανία με πύραυλο - iefimerida.gr

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε ένα εξάμηνο θα μπορεί να πλήξει τη Βρετανία με πύραυλο

Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βόρεια Κορέα θα είναι σε θέση μέσα σε μισό έως ενάμιση χρόνο να πλήξει με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους το Ηνωμένο Βασίλειο, προειδοποιούν σε έκθεσή τους Βρετανοί βουλευτές.

Οι πύραυλοι του Κιμ θα μπορούσαν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές- που η Βρετανία διαθέτει ελάχιστα μέσα για να αντιμετωπίσει-, αν και δεν έχει αποδειχθεί ακόμη η ικανότητα του καθεστώτος να κάνει κάτι τέτοιο, αναφέρει η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ωστόσο, οι βουλευτές σημειώνουν ότι ένα πυραυλικό χτύπημα από την Πιονγιάνγκ είναι «εξαιρετικά απίθανο», καθώς το κομμουνιστικό καθεστώς δεν αντιμετωπίζει τη Βρετανία ως απειλή.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε ένα εξάμηνο θα μπορεί να πλήξει τη Βρετανία με πύραυλο | iefimerida.gr 0

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι «αδίστακτος, όπως και άλλοι κομμουνιστές δικτάτορες πριν απ’ αυτόν, αλλά είναι λογικός» και «μπορεί με μια πολιτική αποτροπής να πειστεί να μην καταφύγει στη χρήση πυρηνικών όπλων», υπογραμμίζουν.

Προσθέτουν δε ότι ο στρατιωτικός σχεδιασμός της Πιονγιάνγκ εστιάζεται κυρίως στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, αλλά: «αν γίνει σύρραξη στην περιοχή το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα δεσμεύεται νομικά να παράσχει στρατιωτική βοήθεια. Αλλά σε περίπτωση που η Βόρεια Κορεά εξαπολύσει επίθεση κατά της Νότιας Κορέας και/ή των ΗΠΑ, τότε είναι απίθανο να μείνουμε στο περιθώριο».

Η Βόρεια Κορέα έχει διεξάγει έξι πυρηνικές δοκιμές και διαθέτει βαλλιστικούς πυραύλους, οι οποίοι σύμφωνα με ειδικούς μπορούν να πλήξουν τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Στην ίδια έκθεση εκφράζονται αμφιβολίες για το κατά πόσον ο Κιμ θα κρατήσει την υπόσχεσή του να εγκαταλείψει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του, ενώ επισημαίνεται ότι είναι πιθανότερο να εξαπολύσει το καθεστώς του κυβερνοεπιθέσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως η επίθεση πέρυσι με τον ιό WannaCry, που γονάτισε το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ