Τα 8 πιο γραφικά εκκλησάκια της Αθήνας για τον Επιτάφιο -Κρυμμένα, σαν σε νησί [εικόνες]

Μπορεί αρκετοί να είναι εκείνοι που δεν θα καταφέρουν να φύγουν από την Αθήνα το Πάσχα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να ζήσουν το κατανυκτικό κλίμα στις εκκλησίες του κέντρου.

Υπάρχουν άλλωστε αρκετές γραφικές εκκλησίες σε κάθε γωνιά της πόλης, στις οποίες κάθε χρόνο πολλοί Αθηναίοι συγκεντρώνονται για να ακολουθήσουν ευλαβικά τον Επιτάφιο.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που θέλετε να νιώσετε πως βρίσκεστε στον Επιτάφιο του χωριού σας ή σε κάποιο νησί, μπορείτε φέτος να προτιμήσετε κάποια από τις παρακάτω γραφικές εκκλησίες της Αθήνας για την ακολουθία του Επιταφίου ή και την Ανάσταση.

Μονή Καισαριανής

Πρόκειται για έναν μεσαιωνικό ναό που βρίσκεται στους πρόποδες του Υμηττού και στο εσωτερικό του υπάρχουν επιβλητικές τοιχογραφίες του 17ου αιώνα.

Η ακολουθία του Επιταφίου γίνεται στους δρόμους της καταπράσινης περιοχής και μάλιστα ξεκινά στις 12 το μεσημέρι, με ειδική άδεια που έχει δοθεί στην Μονή από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Άγιος Φίλιππος στην Αδριανού, Μοναστηράκι

Χτίστηκε το 1886 πάνω στα ερείπια παλαιότερου ναού, απέναντι από την είσοδο της Αρχαίας Αγοράς. Η περιφορά του Επιταφίου ξεκινά από την οδό Αδριανού και περιφέρεται στο Θησείο.

Άγιος Δημήτριος ο Λουμπαρδιάρης

Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά εκκλησάκια στον πεζόδρομο της οδού Αποστόλου Παύλου στο Θησείο.

Την Μεγάλη Παρασκευή ,λοιπόν, η μικρή εκκλησία γίνεται ένα από τα πιο όμορφα μέρη για να παρακολουθήσει κανείς την περιφορά του Επιταφίου αφού το δασάκι, ο πεζόδρομος και η θέα στον Ιερό Βράχο κάνει το τοπίο ειδυλλιακό.

Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών

Η περιφορά του Επιταφίου γίνεται συνήθως υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Σχολής του Δήμου και σε αυτή παρίσταται η ηγεσία του κλήρου.

Άλλωστε ο Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Αθήνας είναι για τους Αθηναίους και το κέντρο του χριστιανισμού αυτές τις ημέρες.

Άγιος Γεώργιος Λυκαβηττού

Με την ατμόσφαιρα να θυμίζει κάτι από Κυκλάδες, το εκκλησάκι προσφέρει πανέμορφη θέα σε όσους το επιλέξουν για την ακολουθία του Επιταφίου.

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου πλατεία Καρύτση

Η πλατεία Καρύτση αλλάζει εικόνα την Μεγάλη Παρασκευή.

Κι αυτό γιατί εκείνη την ημέρα θα μαζευτούν δεκάδες πιστοί να παρακολουθήσουν την περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και εν συνεχεία στην μεγάλη πλατεία που χωράει πλήθος κόσμου.

Ναός Παντοβασίλισσας, Ραφήνα

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην νιώσεις πηγαίνοντας στον Ναό της Παντοβασίλισσας στην Ραφήνα πως βρίσκεσαι σε νησί.

Η περιφορά γίνεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και η θέα στο λιμάνι είναι μοναδική.

Αγία Αικατερίνη, Πλάκα

Αποτελεί μία από τις παλαιότερες εκκλησίες της Αθήνας, χτισμένη τον 11ο αιώνα πάνω στα ερείπια του ναού της Αρτέμιδος.

Η πορεία του Επιταφείου ξεκινά από την γωνία των οδών Γαλανού και Χαιρεφώντος και συνεχίζεται προς τα όμορφα στενά της Πλάκας, εκεί όπου το κυκλαδίτικο σκηνικό επίσης επικρατεί.

Φωτογραφίες: Wikimapia, Shutterstock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μεγάλη Παρασκευή Πάσχα Επιτάφιος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ