Ξαφνικά η Μόσχα ενδιαφέρθηκε για τα κατοικίδια των Σκριπάλ -Ζητά από το Λονδίνο να αποκαλύψει πού βρίσκονται - iefimerida.gr

Ξαφνικά η Μόσχα ενδιαφέρθηκε για τα κατοικίδια των Σκριπάλ -Ζητά από το Λονδίνο να αποκαλύψει πού βρίσκονται

Αστυνομικοί έξω από το σπίτι των Σκριπάλ (Φωτογραφία: AP/ Frank Augstein)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εν μέσω της διπλωματικής κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Ρωσία και τη Βρετανία, για τη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, η Μόσχα διατύπωσε μία απρόσμενη απαίτηση, που αφορά τα κατοικίδια του πρώην διπλού πράκτορα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, άφησε να εννοηθεί ότι από τα κατοικίδια μπορεί να προκύψουν αποδείξεις για την υπόθεση.

«Εχουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι Σκριπάλ είχαν κατοικίδια στο σπίτι τους. Αυτό έχει άμεση σχέση με την υπόθεση, αν μιλάμε για τη χρήση χημικών όπλων και από τη στιγμή που αρκετές θεωρίες συνδέουν τη δηλητηρίαση με το σπίτι στο οποίο ζούσαν οι Σκριπάλ», δήλωσε η Ζαχάροβα.

«Πού είναι τα ζώα και σε τι κατάσταση βρίσκονται; Γιατί η βρετανική πλευρά δεν έχει αναφέρει το ζήτημα; Μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς και αν τοξικοί παράγοντες χρησιμοποιήθηκαν, τότε οι ζωντανοί οργανισμοί θα υπέφεραν», συμπλήρωσε η Ρωσίδα αξιωματούχος.

Την Τρίτη, η ανιψιά του Σεργκέι Σκριπάλ δήλωσε- σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο- ότι ο θείος της είχε γάτες και ινδικά χοιρίδια στο σπίτι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ