Κομισιόν: Δεν στηρίζουμε μέτρα αντίθετα στη νομοθεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου - iefimerida.gr

Κομισιόν: Δεν στηρίζουμε μέτρα αντίθετα στη νομοθεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κομισιόν δεν στηρίζει μέτρα που είναι αντίθετα στη νομοθεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου δήλωσε εκπρόσωπός της σχολιάζοντας την προτεινόμενη λίστα της Ουάσινγκτον με κινεζικά προϊόντα στα οποία θα επιβληθούν δασμοί 25%.

«Καλούμε τις εμπλεκόμενες πλευρές να διασφαλίσουν ότι οι εμπορικές τους ενέργειες συμβαδίζουν με τον ΠΟΕ. Θα αναλύσουμε τα μέτρα που λαμβάνονται σε ό,τι αφορά τη συμβατότητά τους με τον ΠΟΕ», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Ντάνιελ Ροζάριο, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαντώντας σε ερώτημα του πρακτορείου Νέα Κίνα (Xinhua) για τη λίστα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η ΕΕ έχει λάβει υπόψη της τις αμερικανικές ενέργειες σε βάρος της Κίνας βάσει του Άρθρου 301 της αμερικανικής εμπορικής νομοθεσίας και παρακολουθεί στενά τις σχετικές έρευνες που ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2017.

Ο Ροζάριο υπογράμμισε επίσης τη σημασία του ρόλου του ΠΟΕ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των διαφορών στο εμπόριο.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι η ΕΕ πιστεύει πως τα μέτρα θα πρέπει πάντα να λαμβάνονται εντός του πλαισίου του ΠΟΕ, που παρέχει πολυάριθμα εργαλεία για την αποτελεσματική διαχείριση των εμπορικών διαφορών», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κομισιόν εμπορικός πόλεμος ΠΟΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ