Σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής προσπάθησε να εμβολίσει πλωτό του Λιμεναρχείου της Χίου - iefimerida.gr

Σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής προσπάθησε να εμβολίσει πλωτό του Λιμεναρχείου της Χίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ακόμη επιθετική ενέργεια της Τουρκίας σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Μ. Τετάρτης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη διάσωση μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος.

Σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής που βρισκόταν στο σημείο, χωρίς να αποτρέψει νωρίτερα την είσοδο της λέμβου στην οποία επέβαιναν 40 περίπου άτομα στην ελληνική πλευρά, πέρασε τα σύνορα και ξεκίνησε απειλητικές ενέργειες εναντίον του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου 611 που επίσης βρίσκονταν στην περιοχή.

Για αρκετή ώρα το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής βρισκόταν στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα και με την αιτιολογία ότι το ελληνικό σκάφος βρισκόταν σε τουρκικά ύδατα προσπάθησε να το εμβολίσει.

Σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής προσπάθησε να εμβολίσει πλωτό του Λιμεναρχείου της Χίου | iefimerida.gr 0

Παρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής Ακτοφυλακής, οι λιμενικοί της Χίου αφενός κατάφεραν να αποτρέψουν ένα θερμό επεισόδιο, αφετέρου κατάφεραν να περισυλλέξουν ασφαλώς όσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο και να τα μεταφέρουν λίγη ώρα αργότερα στο λιμάνι της Χίου.

Πηγή: politischios.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ακτοφυλακή Χίος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ