ΝΔ: Τσίπρας και Καμμένος θα συνεχίσουν «δεμένοι χειροπόδαρα», βλάπτοντας τα εθνικά συμφέροντα - iefimerida.gr

ΝΔ: Τσίπρας και Καμμένος θα συνεχίσουν «δεμένοι χειροπόδαρα», βλάπτοντας τα εθνικά συμφέροντα

Φωτογραφία: Eurokinissi
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

«Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο είναι δεμένοι χειροπόδαρα». Μ’ αυτή τη φράση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιέγραψε την αλληλεξάρτηση των δύο κυβερνητικών εταίρων και την αναγκαστική, κοινή, πορεία τους μέχρι το τέλος, που σηματοδοτείται από τη διενέργεια των εκλογών.

Αυτή η κοινή πορεία που αφορά δύο εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις και πολιτικές φιλοσοφίες όσον αφορά, μεταξύ άλλων, την εξωτερική πολιτική, είναι ένας επικίνδυνος δρόμος για τα εθνικά θέματα, όπως εκτιμούν στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Ο Τσίπρας δεν μπορεί να απαλλαγεί από τον Καμμένο και ο Καμμένος δεν έχει πολιτική έκφραση έξω από την κυβέρνηση του Τσίπρα», είναι το σχόλιο κορυφαίου στελέχους της ΝΔ, εξηγώντας την αδυναμία του Πρωθυπουργού να χαράξει μια ενιαία κυβερνητική γραμμή, για το Σκοπιανό και τα ελληνοτουρκικά. Το ίδιο στέλεχος της, στεκόταν στην παλινδρόμηση του κ. Τσίπρα όσον αφορά τη στάση του απέναντι στον τούρκο Πρόεδρο. «Τη Μ. Δευτέρα τον αποκαλούσε Σουλτάνο και την Μ. Τρίτη, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, του ζητούσε την απελευθέρωση των δύο ελλήνων ως κίνηση καλής θέλησης», σχολίαζε μιλώντας στο iefimerida επισημαίνοντας την έλλειψη σταθερής γραμμής από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, γεγονός που οφείλεται «και στις κομματικές επιδιώξεις των δύο κυβερνητικών εταίρων που βάζουν μπροστά το πολιτικό τους όφελος, μπροστά από το συμφέρον της χώρας».

Μόνο τυχαία δεν είναι η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σε αυτό το κλίμα, στη χθεσινή συνέντευξή του στον real fm, αναφερόμενος στον κ. Καμμένο, σημείωσε πως «Δεν φαίνεται να υπηρετεί κάποια κεντρική γραμμή, δεν ελέγχει αυτά τα οποία λέει, ασκεί εξωτερική πολιτική, που δεν είναι η αρμοδιότητά του, με αποκλειστικό γνώμονα την εσωτερική κατανάλωση».

Το εγγενές αυτό πρόβλημα της κυβέρνησης αποτυπώθηκε και στο θέμα των Σκοπίων.

Με ευθύνη και πρωτοβουλία της κυβέρνησης η διαπραγμάτευση για την ονομασία της ΠΓΔΜ εξελίχθηκε σε εσωτερικό κυρίως πολιτικό ζήτημα. Αντί να αναζητηθούν κινήσεις και πρωτοβουλίες που θα διευκόλυναν στη διαμόρφωση μιας κοινής εθνικής γραμμής, επιλέχθηκε η τακτική διεμβολισμού της αντιπολίτευσης. Στην προφανή προσπάθεια να αποκρύψει το ρήγμα στη συμμαχία του με τους ΑΝΕΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναζήτησε εσωκομματικά προβλήματα στην αντιπολίτευση - αδιαφορώντας για τη δημιουργία ενός εθνικού μετώπου. Μυστική διπλωματία, έλλειψη ενημέρωσης κι επικοινωνιακές φιέστες χωρίς διπλωματικό περιεχόμενο, είναι αυτά που χρεώνουν από τη Νέα Δημοκρατία στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Όπως σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ίδια συνέντευξη, «η συναίνεση θέλει δυο, ο κ. Τσίπρας δεν έχει δείξει καμία διάθεση για συναίνεση. Το αντίθετο. Επιλέγει -και φοβάμαι ότι θα πάμε έτσι μέχρι τις εκλογές- να πολώσει, να διχάσει σε μία απελπισμένη προσπάθεια να συγκρατήσει την εκλογική του κατάρρευση».

Μια τέτοια τακτική, όπως τονίζουν στη Νέα Δημοκρατία, το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει, είναι να βλάψει τα εθνικά συμφέροντα, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νέ Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ