ΝΔ: Σε ασφυξία οδηγεί η κυβέρνηση την πραγματική οικονομία - iefimerida.gr

ΝΔ: Σε ασφυξία οδηγεί η κυβέρνηση την πραγματική οικονομία

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ασφυξία οδηγεί την πραγματική οικονομία η κυβέρνηση σημειώνει ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Φεβρουάριο.

Οπως επισημαίνει η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα εμπρός και δύο βήματα πίσω στην ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, συνεχίζοντας να στερεί πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει:

  • Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 240 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο, απόδειξη ότι δημιουργούνται συνεχώς νέες ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα.
  • Το “σκούπισμα” των ταμειακών διαθεσίμων σε φορείς του Δημοσίου συνεχίζεται και διευρύνεται, με αποτέλεσμα τα ρέπος να αγγίζουν πλέον τα 21 δισ. ευρώ.
  • Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δαπάνες με υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, διαμορφώθηκαν 50% κάτω από το στόχο που η ίδια η Κυβέρνηση είχε θέσει για το πρώτο δίμηνο του 2018. Και αυτό συνέβη ενώ είχαν ήδη πέσει στο χαμηλότερο ύψος της τελευταίας δεκαετίας το  2017.

«Επιβεβαιώνεται έτσι, για ακόμη μία φορά η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης να ενισχύσει τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία» καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ Σταϊκούρας ληξιπρόθεσμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ