Αυστρία: Ο πρώην καγκελάριος ξεσπάθωσε κατά του Κουρτς: Δεξιός λαϊκιστής - iefimerida.gr

Αυστρία: Ο πρώην καγκελάριος ξεσπάθωσε κατά του Κουρτς: Δεξιός λαϊκιστής

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του διαδόχου του ως επικεφαλής της αυστριακής κυβέρνησης, επεφύλασσε ο πρώην Αυστριακός Καγκελάριος Κρίστιαν Κερν.

Σε μια μακρά συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, με την ευκαιρία των πρώτων 100 ημερών της νέας αυστριακής κυβέρνησης, ο Κρίστιαν Κερν, αποκαλώντας τον διάδοχο του στην καγκελαρία «δεξιό λαϊκιστή» επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «έχουμε να κάνουμε με μία ολίσθηση προς τα δεξιά, όπου πρώην Συντηρητικοί συνασπίζονται με την εθνικιστική δεξιά και υπονομεύουν από κοινού το κράτος».

Σύμφωνα με τον πρώην καγκελάριο, καθήκον τώρα της Σοσιαλδημοκρατίας είναι να καταδείξει και να καταστήσει δημοφιλείς τις εναλλακτικές στις οποίες τον ρόλο παίζουν η αλληλεγγύη και οι ίσες ευκαιρίες, και όπως τονίζει ο ίδιος, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης θέλει να ακολουθήσει μία πολιτική που δεν ωθεί τους ανθρώπους να στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου, ακόμη και αν με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να χάσει εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ