Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης -Από ανακοπή καρδιάς - iefimerida.gr

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης -Από ανακοπή καρδιάς

Από ανακοπή καρδιάς πέθανε ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θλίψη σε συγγενείς, φίλους και τους δημότες του Ζωγράφου σκόρπισε η είδηση του χαμού του πρώην δημάρχου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, ιατρού στο επάγγελμα, Κώστα Καλλίρη.

O Kώστας Καλλίρης προδόθηκε από την καρδιά του, καθώς υπέστη ανακοπή, αφήνοντας πίσω του δυο παιδιά.

Διετέλεσε δήμαρχος Ζωγράφου από το 2010 έως το 2014 και ήταν Δημοτικός Σύμβουλος Ζωγράφου από το 2014 μέχρι σήμερα, ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο δήμο, τόσο λόγω του έργου του ως αιρετός όσο και ως γιατρός, που πρόσφερε στην κοινωνία, αφού μέχρι σήμερα διατηρούσε ιατρείο στην περιοχή.

Γεννηματά: Αποτελούσε παράδειγμα ανθρώπου στην πολιτική

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για την απώλεια του Κώστα Καλλίρη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απώλεια του Κώστα Καλλίρη συγκλονίζει την οικογένεια του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης. Ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή, ως Γιατρός, ως Γραμματέας, ως Δήμαρχος.

Έφυγε ένας φίλος, ένας ευαίσθητος άνθρωπος, ένας άξιος επιστήμονας, ένας μαχόμενος δημοκράτης αφήνοντας το αποτύπωμά του, με τις αξίες, τους αγώνες και τη στάση ζωής του.

Με το ήθος του, την αξιοπρέπειά του, το χαμόγελό του αποτελούσε παράδειγμα ανθρώπου στην πολιτική. Αφήνει πίσω του μια υπέροχη οικογένεια. Καλό ταξίδι Κώστα».

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης -Από ανακοπή καρδιάς | iefimerida.gr 0

ΠΑΣΟΚ: Ενα από τα πιο άξια αυτοδιοικητικά στελέχη

Από τον Τομέα Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ, για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καλλίρη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Τομέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης ΠΑΣΟΚ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του για την αιφνίδια απώλεια του Κωνσταντίνου Καλλίρη, τέως Δημάρχου Ζωγράφου, ενός από τα πιο άξια και έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη της παράταξής μας.

Τον ευχαριστούμε και πάντα θα θυμόμαστε την αξιομνημόνευτη προσφορά του στο αυτοδιοικητικό πεδίο ως Δήμαρχος, Δημοτικός Σύμβουλος, Μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., Αιρετός Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης Αθήνας υπεύθυνος για την Υγεία και την Πρόνοια, Αν. Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΚΙΔΗΣΟ: Σεμνός, με ήθος και μαχητικότητα

Από το ΓραφείοΤύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για το θάνατο του Κώστα Καλλίρη:

Ένας σεμνός άνθρωπος, με ήθος και συνέπεια στις δημοκρατικές αρχές και αξίες του, με μεγάλη προσφορά στους συνανθρώπους του, ως γιατρός, αλλά και στον Δήμο Ζωγράφου, που υπηρέτησε ως Δήμαρχος, έφυγε σήμερα ξαφνικά από κοντά μας.

Ο Κώστας Καλλίρης, σε όλη του την πορεία, υπήρξε μαχητής, για μια καλύτερη, δικαιότερη και αλληλέγγυα κοινωνία, γι’ αυτό και από νέος επέλεξε στα ενταχθεί στην προοδευτική παράταξη, την οποία υπηρέτησε από διάφορες θέσεις. Η θλίψη μας για την απώλειά του είναι μεγάλη. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης -Από ανακοπή καρδιάς | iefimerida.gr 1

Ποιος ήταν ο Κώστας Καλλίρης

Ο Κώστας Καλλίρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γειτονιά του Αγίου Χαραλάμπους Ιλισίων. Οι γονείς του εκπαιδευτικοί, με καταγωγή από την Κορινθία και την Αρκαδία. Παντρεμένος με δύο παιδιά…

Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και πήρε πτυχίο από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Ιατρός Πνευμονολόγος.

Εργάσθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, ενώ σήμερα διατηρεί Ιατρείο στου Ζωγράφου.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Σισμανογλείου, Αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Αντινομάρχης Αθήνας(υπεύθυνος για την υγεία και την πρόνοια), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΔΙΕ ΑΕ και Γ.Γ. του Δ.Σ. της ΦΕΕ.

Ενταγμένος στο Δημοκρατικό και Προοδευτικό Κίνημα, υπήρξε:

  • Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Σχολής
  • Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και αναπλ. Μέλος του κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ
  • Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Νοτιοανατολικών συνοικιών (Β2)
  • Αναπληρωματικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης ΠΑΣΟΚ
  • Εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης Αθήνας, υπεύθυνος για την Υγεία και την Πρόνοια
  • Δήμαρχος Ζωγράφου από 2010 έως 2014
  • Δημοτικός Σύμβουλος Ζωγράφου από 2014 μέχρι σήμερα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ