Ο αντιστράτηγος ΑΣΔΕΝ ήταν ο «στόχος» του τουρκικού F-16 πάνω από το Φαρμακονήσι - iefimerida.gr

Ο αντιστράτηγος ΑΣΔΕΝ ήταν ο «στόχος» του τουρκικού F-16 πάνω από το Φαρμακονήσι

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mόνο τυχαία δεν ήταν τελικά η νέα πρόκληση των Τούρκων που σημειώθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, με υπερπτήση τουρκικού F-16 πάνω από το Φαρμακονήσι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, οι Τούρκοι έστειλαν το F-16, την ώρα που στη περιοχή πετούσε ελικόπτερο που μετέφερε τον διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Νίκο Μανωλάκο, στο Φαρμακονήσι αλλά και σε άλλα νησιά της περιοχής.

Ο αντιστράτηγος επισκέπτεται τα στρατιωτικά φυλάκια και τις μονάδες ενόψει της εορτής του Πάσχα.

Το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, πέταξε 3.200 πόδια πάνω από το νησί της Δωδεκανήσου και βγήκε από το FIR Aθηνών στις 11:10 ενώ ο Ελληνας αντιστράτηγος συνέχισε κανονικά το πρόγραμμα της επίσκεψή τους στα ακριτικά νησιά.

Eπιπροσθέτως, σε 26 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, σε διάφορα σημεία του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, προέβησαν τρία ζεύγη των τουρκικών αεροσκαφών που εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως, ενώ σε 4 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης τους εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Το ένα εξ αυτών ήταν εκείνο που παρενόχλησε την πτήση του αντιστράτηγου της ΑΣΔΕΝ.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τρία ζεύγη τουρκικών F-16, 1 τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα τουρκικό ελικόπτερο εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Καταγράφηκαν 12 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 26 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τα τουρκικά F-16 σε διάφορα σημεία του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.Σε όλες τις περιπτώσεις αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά Σε 4 περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισης τους εξελίχθηκε σε εμπλοκή ενώ, τέλος, τα 6 τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΣΔΕΝ Φαρμακονήσι παραβίαση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ