Σκωτία: Βρήκαν πατημασιές από τον μεγαλύτερο δεινόσαυρο στον κόσμο - iefimerida.gr

Σκωτία: Βρήκαν πατημασιές από τον μεγαλύτερο δεινόσαυρο στον κόσμο

Φωτογραφία αρχείου: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία πολύ σημαντική ανακάλυψη έκαναν γεωλόγοι στη Σκωτία, καθώς εντόπισαν σπάνιες πατημασιές που ανήκουν στον μεγαλύτερο δεινόσαυρο που εκτιμάται ότι περπάτησε ποτέ στη Γη.

Τα δεκάδες απολιθώματα είναι 170 εκατ. ετών, ανήκουν σαυρόποδο και εντοπίστηκαν σε λιμνοθάλασσα, στη Νήσο Σκάι. Αυτό το είδος εκτιμάται ότι έφτανε έως και 15 μ. σε μήκος και το βάρος του ξεπερνούσε τους δέκα τόνους. Επίσης βρέθηκαν πατημασιές θηριόποδων.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για τα παλαιότερα απολιθώματα δεινοσαύρων που έχουν βρεθεί στη Σκωτία. Το 2015, πάλι στη Νήσο Σάι, είχαν βρεθεί επίσης πατημασιές, αλλά ήταν ελαφρώς νεότερες και μικρότερες.

Για τους γεωλόγους αυτά τα ευρήματα είναι σημαντικά, καθώς είναι σπάνιες οι αποδείξεις της μέσης ιουράσιας περιόδου. Μεταξύ άλλων, η ανακάλυψη αυτή δείχνει ότι πολλοί δεινόσαυροι ζούσαν συχνά κοντά στο νερό και μπορεί να έψαχναν τροφή σε λιμνοθάλασσες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δεινόσαυρος Σκωτία απολίθωμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ