fbpx Πολύ μαλακό κέικ πορτοκάλι | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Πολύ μαλακό κέικ πορτοκάλι

Πολύ μαλακό κέικ πορτοκάλι
04|04|2018 | 15:32

Τα πορτοκάλια αυτή την εποχή είναι ζουμερά και ιδιαίτερα γλυκά. Φτιάξτε αυτό το νόστιμο και με λίγες θερμίδες κέηκ για τις ημέρες του Πάσχα.

Υλικά

  • 5 πορτοκάλια βιολογικά
  • 150 γραμμάρια βούτυρο +λίγο για τη φόρμα
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη + 50 γραμμάρια για το σιρόπι
  • 3 αυγά
  • 170 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Πολύ μαλακό κέικ πορτοκάλι | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Θερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
  • Βγάλτε το ξύσμα από δύο πορτοκάλια και χυμό μόνο από ένα πορτοκάλι
  • Χτυπήστε με αυγοδάρτη το βούτυρο (μαλακό) με τη ζάχαρη, να ασπρίσουν και προσθέστε τα αυγά ένα ένα -Χτυπήστε καλά
  • Προσθέσε το αλεύρι, το μπέικιν, το ξύσμα και τον χυμό
  • Βουτυρώστε μια φόρμα, ρίξτε το μείγμα και ψήστε για 40 λεπτά
  • Ετοιμάστε το σιρόπι: Στίψτε τον χυμό από τα υπόλοιπα πορτοκάλια και βράστε σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη (50 γραμμάρια)
  • Αφήστε να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά
  • Μόλις βγει το γλυκό από τον φούρνο, ρίξτε σιγά σιγά το σιρόπι
  • Βγάλτε το κέηκ από τη φόρμα μόλις κρυώσει λίγο και πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη
  • Ετοιμο!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ